26 december 2020

Schnitzel

Marjorie, keurig met kerstkleding

 In de blog van gisteren noemde ik al dat we deze week een heel familiefestijn hadden; voor vandaag waren we uitgenodigd bij Marjorie en Hugo. Het was zowaar droog vandaag en dus besloten we om naar Lunetten te gaan wandelen; is iets minder dan 2 uur lopen. Keurig op de afgesproken tijd van half drie stonden we bij hen voor de deur. Ze waren beiden nog druk met de voorbereiding van het kerstmaal. Marjorie was bezig met een taart en Hugo met de voorbereiding van de eerste gang die zou bestaan uit een vers gebakken broodje met pulled pork die ik voor hen had meegenomen van slager van Loo, de hofleverancier van Hugo.
Ze hadden inmiddels een poes, of beter gezegd, een kater met de grappige naam: "Schnitzel". Een grappig, levendig jong katertje dat binnenkort wel "geholpen" zal worden (Wim Sonneveld zou zeggen: "of ie erom gevraagd heeft?!"). Alsof het om een pasgeboren baby ging konden ze er niet over uit wat een bijzonder beestje hun aanwinst wel niet was. Grappig hoor die behoefte aan een levende knuffel; hebben Roos en ik geen behoefte meer aan.
Lekker aan de thee en even later dat inderdaad overheerlijke knapperige broodje met vlees en saus; een heerlijk voorgerechtje. Ondertussen stond de taart, waarvan Marjorie vreesde dat hij zou mislukken heerlijk te geuren vanuit de oven. Was bedoeld als nagerecht en zou niemand teleur stellen; was heerlijk.
En de kleine Schnitzel

We babbelden wat zoals dat gaat met dit soort familiebijeenkomsten. Het ging goed met Marjorie, dat was duidelijk te zien; ze liep zonder kruk en zag er goed uit! Ze had het maar druk met het eten; een macaronischotel op Amerikaanse leest geschoeid zou het hoofdgerecht moeten vormen. Maar eerst een tweede broodje, nu met een overheerlijke Angus burger; allemachtig wat was die lekker. Gelukkig kregen we nog even tijd om die te laten zakken en toen kwam er toch een enorme pasta schotel uit de oven. We hebben er alle vier iets van genomen en ik vond het heerlijk; met name de krokante bovenlaag vond ik heel bijzonder en daarover moet ik navraag doen. En toen ook nog de taart die er ook mocht wezen. De maaltijd was veel meer dan overvloedig; volgens mij kunnen ze er samen nog zeker drie dagen van eten, maar het was lekker. Na afloop bleek dat we met vrijwel direct vertrek een bijzonder goede aansluiting met trein en bus zouden hebben en zo geschiedde.Was weer een heel gezellige dag geweest! 

Geen opmerkingen: