18 december 2020

Hutspot en bruinebonensoep

Met trilzwam
 Afgelopen woensdag, twee dagen geleden dus vroeg Ab of ik zin had om vandaag met hem aan de wandel te gaan. Kwam me niet zo heel gelukkig uit; ik vermoedde dat Roos eigenlijk had gepland om vandaag met me te gaan wandelen en ik wilde nog boodschappen doen op de markt. Maar nadat ik even overdacht had stemde ik in met het voorstel - altijd gezellig met Ab aan de wandel -  en toen stelde hij voor om ook te blijven eten 's avonds. Prima, maar dan moest hij niet om 8 uur al voor de deur staan, als gebruikelijk, maar om 11 uur. Dan had ik nog tijd om naar de markt te gaan; verder bleek Roos nog helemaal niet te weten of ze vrijdag wel langs zou komen. Uiteindelijk bleek dat ze helemaal niet wilde wandelen en gewoon in de loop van de middag zou komen en natuurlijk wel zou blijven eten. "Tja, wat moet ik dan met het eten", bedacht ik mij en heb vervolgens wat lopen rommelen met de ui en bonen die ik al had gekookt en heb er naast hutspot ook bruine bonensoep van gemaakt. Als toetje zou het dan griesmeelpap worden.
En inderdaad, keurig om 11 uur kwam Ab en na de gebruikelijk thee en koffie gingen we op stap. Ik stelde voor om in de buurt van de Lage Vuursche te gaan lopen. Ab wilde wel weer eens de plekken zien waar hij had geïnventariseerd bij het Nonnenveld en bij de Stulp. We reden richting Lage Vuursche maar konden bij Berg en Bosch niet verder. Daar hebben we de auto neergezet op het parkeerterrein en hebben door de herfstbossen van de Lage Vuursche gezworven waarbij zowel de Stulp als het Nonnenveld als de Vijverhof werden aangedaan. Een verrassend rondje in het gebied waar ik zo graag loop.
We waren nog maar net terug op de flat of daar kwam Roos ook binnen; gezellie! Nog wat gebabbeld bij een kop chocolademelk en vervolgens met z'n drietjes gegeten. Het ging er goed in. Na een gezellige avond ging Ab weer huiswaarts en namen Roos en ik nog een glaasje. Ik had weer Gewürztraminer kunnen inslaan bij Wijnvoordeel en die smaakte weer best. Nootje van de Notenshop erbij en lekker geslapen.


Geen opmerkingen: