11 december 2020

Keurig met lepel en vork eten

 

Ronja

Vanmorgen eerst naar de markt. Bij John haalde ik aardappelen en wortelen. Uien en zuurkool had ik nog liggen van vorige week. Bij Johan haalde ik een grote zak perssinaasappelen en een wat mandarijntjes; die had ik gisteren bij Mariska gegeten en vond ze zo lekker dat ik me afvroeg waarom ik die nooit insloeg. Nou dat is dan nu goed gemaakt. Toen de rugzak ingepakt met yoghurt en boter van boer Dirk en gebakken kippenvleugeltjes want ik ging naar Joke en de kids. Ik had afgesproken dat ik in de loop van de middag zou komen en dat ik zou blijven eten. Terwijl ik bijna bij hun huis was aangekomen ging mijn telefoon: zoon Peter, helemaal enthousiast over aanbiedingen die hij had gekregen. Helaas moest ik hem in zijn enthousiasme afkappen want de kinderen hadden mij in het oog gekregen en stonden voor het keukenraam enthousiast te zwaaien naar "opa Eef". Ik kreeg nauwelijks de gelegenheid om m'n jas uit te doen; ze wilden me van alles vertellen en natuurlijk moest ik ze even optillen en knuffelen; heerlijk hoor al die kleinkinderen.
Was gezellig; beetje voorlezen, altijd prijs met de kinderen van Joke, met Joke kletsen terwijl ze het maal voor de avond klaar maakte. Pieter kwam beneden lunchen; hij werkt al maanden voornamelijk thuis. Het is wat hoor die Corona. 's-Avonds ij het eten viel het me op dat die kleine Ronja met haar nog geen 3 jaartjes al zo zelfstandig kon eten. Leuk gezicht zo'n kleintje dat geconcentreerd met de lepel aan de gang is. Heb ook nog een oude foto van mezelf waarop ik een boterham zit te "messen"; zo noemde mijn broer "snijden".
Na het eten nam ik de bus bij hen voor de deur; die sluit prachtig aan op de Intercity naar Groningen zodat ik nog redelijk op tijd bij Roos kon zijn. Die trein was tot mijn genoegen behoorlijk vol; zeker 50% van de plaatsen was bezet; dat was wel anders toen de lock down in maart was ingezet;toen zat ik soms in m'n eentje in een coupé en had gewoon te doen met het personeel op de trein. Het zijn wel heel rare  tijden en het is voor mij de vraag hoe dit af moet gaan lopen nu de cijfers weer de verkeerde kant op gaan.

1 opmerking:

Joke van Elven zei

Ha goed aangekomen dus en niet per ongeluk in slaap gevallen onderweg (en dan wakker worden op een rangeerterrein haha)
Groetjes!