13 december 2020

Alweer 10 jaar

 Ja ja, vandaag, 13 december 2020 is het precies 10 jaar geleden dat ik 'smorgens vroeg werd gebeld door dochter Arja dat ze moeder was geworden van Gijs. Dat zou natuurlijk gevierd moeten worden zo'n kroonjaar, maar dat zat er niet in aldus een appje van Arja. Zij vroeg of de familie een kaartje zou willen sturen; langs komen was niet aan de orde. Die tien jaar geleden waren we op bezoek bij Roos' zuster Anneke en haar man Pieter; we hebben daar toen zelfs gelogeerd weet ik nog want het was daar dat Arja mij aan de telefoon kreeg. En nu waren we er weer want ook Anneke vierde een kroonjaar, zij werd gisteren 70 jaar en dat heeft ze gevierd met "de kinderen en kleinkinderen". Gezien het beperkte aantal bezoekers waren wij er vandaag en kon ik zelfs slechts meekomen omdat Roos' andere zus en haar partner Paul hadden af moeten zeggen omdat zij ziek was. Dus nu met twee bezoekers waren wij binnen de Corona regels bezoek.
Was lang geleden dat ik bij hen was geweest; maar niet veranderd vlotte het gesprek snel. Ach, als ouderen heb je altijd de (klein)kinderen waarover je het gesprek kunt laten gaan, maar we spraken ook zeker over andere zaken.
Het was wel een hele onderneming om van Wijhe naar Breda te gaan; ook al is het een directe verbinding, zonder overstap is het wel ruim twee uur met de trein en dan nog een stuk met de bus. Voor mijn gevoel hadden we dan ook de hele dag in het OV gezeten. Aangezien ik echt elke dag - Roos ook trouwens - een stuk moet lopen hebben we de wachttijd doorgebracht met heen en weer lopen op de zeer lange perrons van zowel busstation als treinstation.
Op de heenweg had ik nog even de telefoon gehanteerd om Gijs op de echte verjaardag te feliciteren. Grappig want direct heb je dan het hele circus aan de lijn. Allemaal moeten ze iets vertellen en afhankelijk van de leeftijd kun je al dan niet begrijpen wat er wordt gezegd. Gijs en Evi was duidelijk en of Sjoerd wat heeft gezegd weet ik niet, maar ook de driejarige Morris wilde natuurlijk zijn partijtje meeblazen. Alleen Sam, 8 maanden oud was niet van de partij. Heerlijk al dat kleine spul.

Geen opmerkingen: