16 juli 2020

Windesheim

Margot en Roos op de brug in park Windesheim
Vandaag kwam schoondochter Margot op bezoek bij Roos in Wijhe. Ze is voor enkele weken over uit Indonesië allereerst vanwege het huwelijk van haar beste vriendin. Dat heeft inmiddels plaats gevonden en nu was het tijd om Roos en mij op te zoeken.
Keurig op de afgesproken tijd kwam ze aangetuft met haar gele autootje. Fijn om haar weer te zien; was de laatste keer bij het vertrek naar Surabaya toen ik hen uitzwaaide op Schiphol. Na de begroeting natuurlijk aan de klets bij een kop koffie. Ik had voor de zekerheid een appeltaartje gebakken en dat ging er wel in. Met behulp van WhatsApp videochat nam Martijn ook deel aan het gesprek. Bij ons was het morgen en in Surabaya 4-5 uur later en was hij al thuis na het werk.
Vervolgens gingen we aan de lunch. Ik had een semi-vegetarische nassi klaar gemaakt zonder vlees maar met garnalen en visjes van de toko in Zeist. Met een kersvers gebakken eitje erover smaakte het prima. Daarna wilde Margot een lekkere wandeling maken en wij voldeden graag aan dat verzoek. Dat werd een ontzettend mooi rondje eerst vanuit Herxen waar we de auto parkeerden langs de IJssel, over de dijk en vervolgens door de bossen van Windesheim terug naar Herxen. Bij elkaar zo'n 12 km. Hoewel ik hier eerder geweest moet zijn - het was deels over het Maarten van Rossumpad - kwam het me slechts hier en daar bekend voor. Maar al met al een schitterend gebied.
We snackten nog wat met kaas, kersen en nog wat lekkere dingetjes en toen vertrok ze weer. Was een ontzettend gezellig daggie geweest! 

Geen opmerkingen: