03 juli 2020

Door het groen in Gouda

Joke vroeg of ik het leuk zou vinden om met de kinderen wat te gaan wandelen; ze wist een leuke plek in de buurt van Gouda en we konden daar met de fiets heen. Dus eerst een fiets uitzoeken; ik had de keuze tussen een veel te hoge herenfiets, de fiets van Pieter en een vouwfiets van Joke. Die laatste had meer mijn "maat" en daar gingen we. Eerst naar de markt in Gouda; Joke kocht bij de groenteman een mega grote watermeloen en bij de aardappelkraam enkele kilo's piepers. Alles in de zijtassen; kind voorop, kind achterop en daar gingen we. Dwars door Gouda richting Schoonhoven.
Bij een "eng" bruggetjes, althans eng voor kinderen - vond ik - stopten we, zetten de fietsen neer en voorzagen die van een degelijk slot. En ja hoor, daar gingen we in ganzenpas achter elkaar over dat enge bruggetje. We zaten vrijwel direct in het struweel en met een kindersnelheid liepen we door een verrassend mooi landschap; vlinders alom, bloeiende braamstruiken en schapen, koeien. Ik was verrast en uiteraard heel in mijn sas dat dochterlief haar kinderen hier kennis mee liet maken. Ik fotografeerde de kindertjes terwijl ze in het gras verscholen zaten en ook terwijl het drietal zich door het struweel worstelde, waarbij Joke op de terugweg Ronja op de rug had genomen. Weer terug over het bruggetjes, bloemetjes geplukt en terug naar huis.
Direct de tuin in waar Joke me van alles vertelde over de verschillende planten en struiken. Niet alleen voor "de mooi" maar vooral ook voor de insecten en de vogels; een plezier om naar te kijken. Intussen maakten de kinderen er een zootje van en speelden met modder en zand. Heerlijk om te zien!

Geen opmerkingen: