10 juli 2020

Herxen

Gezicht op Herxen
Voor vandaag had ik een museumbezoek gepland voorafgaand aan bezoek bij Roos; museum MORE in Gorssel stond op het programma vanwege de tentoonstelling van het werk van Jan Mankes, een relatief onbekende NLse schilder waarop ik door Cyria attent ben gemaakt. Het werk dat ik tot nu toe had gezien in de diverse musea waar wat van hem hangt vond ik vooral subtiel; een uil, een gemberpot, enkele dode dieren. En Gorssel ligt leuk aan de IJssel en er gaat daar een pontje richting Wilp. Dus had ik via de heerlijke kersen op de hoek van de Oijseweg wel willen savoureren. Helaas, dat kwam er niet van door allerlei besognes die ik wel had kunnen voorzien door de reisplanner te consulteren maar uiteindelijk stond ik om half elf op station Wijhe alwaar ik werd opgewacht door Roos. Eerst maar koffie drinken.
Roos op de IJsseldijk
Roos stelde voor om de bus te nemen richting Zwolle en een wandeling langs natuurgebieden te maken langs de IJssel. Herxen was het plaatsje dat we daarbij zouden passeren. Wonderschoon! We liepen op geleide van Komoot; Roos had een "track" bedacht en alvast ingetekend op Komoot. Hoe het allemaal precies werkte wisten we niet, maar zij geleidde en ik registreerde de wandeling voor de foto's. Was prachtig.
Lekker gegeten; Roos had zich uitgesloofd en het werd een heerlijke schotel met gans.
Een merkwaardig avontuur zou de avond afsluiten. Ik ging als eerste naar boven om te gaan slapen. Op de overloop had ik zo'n rare gewaarwording of er een insect, een vlinder langs de lamp vloog, althans ik dacht met m'n slechte ogen iets te zien maar schonk er verder geen aandacht aan en ging naar bed. Even later kwam Roos ook en ging nog wat lezen toen er plotseling tot onze verrassing en schrik een vleermuisje door de slaapkamer begon te vliegen. Uiterst merkwaardig. In de Hoflaan hebben AN en ik dat ook wel eens meegemaakt. Met grote moeite hebben we het beestje het huis weer uit gekregen via het raampje van de badkamer.Rare gewaarwording hoor.

Geen opmerkingen: