20 juni 2020

Nee, geen pekelvlees deze keer

Vanuit Staveren beginnen meerdere
LAW paden
Roos lag nog lekker te slapen toen ik vanmorgen vroeg met de trein naar Workum ging. Het zou vandaag prachtig wandelweer worden en ik had zo'n zin om weer eens naar Friesland te gaan en natuurlijk de etappe Staveren - Workum te lopen. Bij Roos vandaan scheelt het meer dan een uur treinen en in het weekend heb je geen last van het "meer maatschappijen" probleem.
Om iets over 10.00 uur liep ik al in Stavoren en moest denken aan die keer dat ik hier met mijn twee jongens aan deze etappe begon; ze waren toen 10 resp. 13 jaar oud. Maar ook aan de winter van 19 84/85 toen ik bijna in een wak was gereden en helemaal opgelucht hier in Staveren weer de trein terug naar huis kon bestijgen.
Ik liep nu het grootfrieslandpad en niet het Zuiderzeepad. Komoot wees mij de bekende weg die voor een groot deel over de zeedijk liep.
Hindeloopen, uitzicht vanaf de brug
Altijd weer leuk om in Hindeloopen te zijn; mooi stadje gebleven. Daarna door naar Workum over de dijk; prachtig stadje met haar grote toren. Er was net een begrafenis en de kerkklok luidde plechtig. Op het grote plein was het een drukte van jewelste. Ik liep het stadje door naar slager Blom; ik wilde pekelvlees en spek kopen. Helaas had hij op dit moment geen pekelvlees: "volgende week weer", maar ja, zo vaak kom ik niet in Workum, maar wie weet. Een volgende keer bel ik eerst even voor pekelvlees.
Vervolgens even naar het Jopie Huisman museum en tot slot Friese dûmkes gekocht voor Roos. De terugreis liep gesmeerd en Roos had voor een lekkere hap gezorgd. Afgezien van het tegenwoordig zo overdadige motorengeweld was het een fijne wandeldag geweest.

Geen opmerkingen: