07 februari 2020

Zeker 10 kg voedsel naar boven gesjouwd

Hamschijf voor de erwtensoep
Eigenlijk moest ik er zelf om lachen. Toen ik uiteindelijk de dag afsloot met de fitness en moeizaam de trap van de flat opliep met bijna 5 kg zuivel, telde ik hoeveel ik deze dag wel niet aan voedingsmiddelen naar boven had gesjouwd. En onwillekeurig treft mij dan ook de gedachte hoe het allemaal weer naar beneden komt, in de vorm van de zo natuurlijke uitscheiding naast schillen en verpakkingsmateriaal. Het begon vanmorgen met bezoek aan de markt: 2 kg eigenheimers, 2 kg volkorenmeel, 2 kg kippenvleugels en nog wat klein spul dat ik niet eens mee tel. De AH draagtas begaf het zelfs. En vanmiddag bij de zuivelboerderij 3 liter melk, een liter yoghurt en een stuk boter van zeker een halve kilo. Verder heb ik bij slager van Loo nog een hamschijf van ruim een kilo en 2 pakjes met krabbetjes gekocht voor de erwtensoep.
Het is ongelooflijk, maar dat wordt allemaal deze week verwerkt.
Verder heb ik vandaag in het zonnetje op het balkon zitten genieten van de muziek van Mozart; koptelefoon op en de computer op een krukje en luisteren via bluetooth; die nieuwe technologie is formidabel. Het voelt aan of je in de concertzaal zit. Het omgevingsgeluid wordt helemaal weggefilterd door de noise cancelling van de Böse koptelefoon. En dat vinden we allemaal maar normaal.
Ook die moderne communicatiemiddelen vinden we allemaal normaal. Stond ik gisteren bij de slager, krijg ik een app van m'n schoondochter uit Surabaya en kan haar direct ook weer beantwoorden. Of het niks is. Onlangs was ik nog met Ab bij radio Kootwijk waar ongeveer 100 jaar geleden de eerste mogelijkheid ontstond om met "ons Indië" telefonisch contact te verkrijgen. Wat had dat een voeten in de aarde in vergelijking hoe dat heden kan, gewoon met de smartphone, bij de slager.

Geen opmerkingen: