15 februari 2020

Chillen in Zutphen

Inkopen bij de toko in Zutphen
Vanmorgen laat opgestaan. Eigenlijk had ik vandaag een etappe van het Friese Kustpad willen wandelen, maar dat was eigenlijk niet in te passen; vanavond naar de opera in Zwolle en dat viel slecht te combineren. We bedachten ons dat we gezellig een van de steden in de buurt zouden gaan bezoeken. Op mijn voorstel werd dat Zutphen; ben ik onlangs nog geweest en vind ik toch wel een bijzonder fraaie stad.
We vielen met onze neus in de boter;er was markt en aangezien het zo'n beetje lunchtijd was scoorden we een bakje kibbeling en een bakje gebakken mosselen. Dat was smullen. We liepen langs al die mooie plekjes waar ik deze week al was geweest en streken neer op een zonnig terrasje; "even chillen in Zutphen" appte ik aan Dick met dit neo-anglicisme dat "vet snel" in de jeugdtaal is ingesleten.
We deden nog wat antiek winkeltjes aan; Roos is nog op zoek naar wat meubilaire invulling van haar nieuwe huis en Zutphen heeft heel aardige winkeltjes wat dat betreft. En we kochten bij een toko het eten voor vanavond.
Carnaval in Wijhe
Met de trein weer terug naar Wijhe en daar dreunde de carnavalsmuziek ons al tegemoet. Hadden we nooit verwacht; Wijhe ligt nog noordelijker dan de Bilt en toch wordt hier carnaval gevierd. We boften wat dat betreft want juist op dat moment trok de carnavals optocht van allerlei opgetuigde karren voorbij. We maakten foto's waarvan zelfs een stel regelrecht naar Indonesiƫ werden ge-appt, want we waren net aan het appen met Martijn en Margot aldaar. Wat is de wereld toch klein geworden?!

Geen opmerkingen: