26 februari 2020

Reebout en ganzenpoten

Ook hier is het land ondergelopen door de regen 
De wekker ging vanmorgen als om kwart over zeven. Ik dacht nog: "arme Roos", ze heeft altijd zo'n moeite met vroeg opstaan. Ik liet haar nog even liggen en ging me scheren en douchen zodat ze nog even kon doortukken. Maar gelukkig kwam ze ook al snel tot de wakkere wereld.
Na het ontbijt de regenkleding aan, inclusief de regenbroeken en met de fiets naar het station. De rugzakken zo leeg als mogelijk, dus alleen een lunchpakketje zodat we deze konden volproppen met wild lekkers. We gingen naar onze jagervriend.
Vanuit Wijhe ging het veel sneller dan vanuit de Bilt dus waren we nu keurig om half elf koffietijd en of we niet weg waren geweest zaten we met z'n viertjes weer gezellig over van alles te praten en natuurlijk over de natuur en de jacht.
En dan de toverdoos met al dat lekkers diep ingevroren en soms ook niet meer te bepalen wat er in het zakje zit. Dat laatste vind ik altijd alle reden tot aanschaf want dan is de verrassing het grootst. Maar een groot pak met daarop: "haas" en niet te vergeten en onmiskenbare reebout vielen mijn deel. Roos had daarnaast nog een reerug en ik een zak met ganzenpoten. Dat wordt weer smullen.
We hadden weer dankzij mijn OV-engel binnen vijf minuten een buurtbusje met een helaas altijd bijzonder slechte aansluiting op de trein, maar dat mocht de pret niet drukken. Op station Twello wuifden we elkaar uit en gingen elk ons weegs.

Geen opmerkingen: