12 februari 2020

Ontmoeting in Oss

Station Oss
Vandaag zouden Roos en ik bij Mariska koffie gaan drinken. We hadden zo rond 12 uur afgesproken bij Mariska in Heesch. Roos had het makkelijk; de Intercity rijdt direct van Wijhe naar Roosendaal via o.a. Oss. Ik moest voor een veel korter stukje 2 keer overstappen. Ik was wat vroeger op het station en precies op tijd kwam de Intercity en zag ik Roos uitstappen. Enkele minuten later ging de bus naar Heesch en niet veel later waren we op onze afspraak en werden hartelijk begroet door Mariska. Guusje was geboeid door iets op een schermpje maar even later kwam ze ons toch enthousiast begroeten. Het is triest om te zien dat die beeldschermen zo jong al zo'n slechte aantrekkingskracht hebben; kennelijk een onvermijdelijk fenomeen.
Mariska was met haar tweetal naar het consultatiebureau geweest en moest daar natuurlijk over vertellen. Kleine Guusje had heel stoer niet gepiept toen ze een vaccinatie prikje moest ondergaan.
Voor we vertrokken nog even
een groeps selfie
Vervolgens aan de koffie met zelf gebakken rozijnen/notenbrood en met een vruchtencake. Goede kok onze Maris! We praatten wat af als gewoonlijk en de tijd vloog. Tegen een uur of 2 werd Lieva opgehaald van school; vlakbij, aan de overkant van de straat. "Oma" ging natuurlijk even mee en werd warm begroet. Bij thuiskomst was ze ook enthousiast om mij te zien. Maar even later weer beiden voor het scherm; het heeft ook zo'n aantrekkingskracht.
We hadden ook best veel te praten o.a. over het donorgebeuren maar ook over plannen om ooit te gaan trouwen; dat wil Mariska erg graag om te onderstrepen hoe goed zij en Gideon het met elkaar hebben. Hulde!
De tijd vloog en we moesten er weer vandoor. De bus stopte nog speciaal voor ons en voor we het wisten waren we alweer in Oss en een uurtje later in Utrecht. Roos ging naar Broekmans en van Poppel voor wat muziekpapier; ik ging naar Bilthoven en met de fiets door naar Sportcity. Nog lekker even wat aan de armspieren gedaan.
Gezellig weer samen gegeten. We wonen dan wel verder van elkaar, maar we zien elkaar niet veel minder dan vroegig.

Geen opmerkingen: