25 februari 2020

Eerst een fijne rondwandeling

Kasteel Wijhe
Het komt er de laatste tijd nauwelijks van om een stevige wandeling te maken; of ik heb besognes, of het weer is wel zo slecht dat ik er geen zin in heb. Dat laatste probeer ik nu te couperen met die nieuwe regenbroek. En zo ging ik vanmorgen, daartoe scherp aangespoord door Roos aan de wandel. Gisteravond had onze nieuwe buurman Jan K. verteld waar je een leuke wandeling hier in de buurt kon maken en dat advies heb ik ter harte genomen. Dus eerst in het "bos" naar "het kasteel" en daar de weg over en verder door een ander bebost gedeelte. Grappig voor mij om over bospaden met klei te lopen; in de Bilt is het allemaal zand wat de klok slaat, maar hier bij de IJssel is het uiteraard allemaal rivierklei en hier en daar zanderig; blijft lekker aan je wandelschoenen hangen. De bomen liet ik al snel achter mij en geleid door Komoot liep ik over nauwelijks of niet belopen paden door het groene platteland. Via een parallelroute liep ik weer terug naar Wijhe en deed daarbij opnieuw de fietsenstalling aan en speurde nogmaals of ik mijn fiets kon vinden. En ja hoor, daar stond hij keurig op mij te wachten en fietste ik terug. Ik reed nog even door een aanpalend buurtje van Wijhe en nam mijn pet af voor de stedenbouwkundige die de nieuwe wijken heeft vormgegeven. Helemaal geen doorgaand autoverkeer en keurig gescheiden stromen voor auto's, fietsers en wandelaars.
Eerst op de tafel rammen en dan met alle
kracht brullen met vooruitgestoken kin:
"AaaaaBoeeee"
Even na twaalven kwam Mariska helemaal uit Heesch met de meisjes Guusje en Lieva, gezellig hoor. Roos had bij de bakker lekkers ingeslagen maar eerst begonnen we natuurlijk met een lunch. Ik bakte wat roerei en dat ging er allemaal wel in met een boterhammetje. De dametjes wilden natuurlijk op de piano/vleugel rammen en deden dat keurig. Roos had zelfs wat speelgoed en daar wisten ze zich goed mee te vermaken. Ondertussen hadden we heerlijke kout over van alles. Natuurlijk moest Mariska ook het huis even bewonderen.
Bij de thee hebben we ontzettende pret gehad met dat idiote "Aboe gedoe". Samen met Guusje heb ik wel zo ontzettend moeten lachen. Mariska heeft er zelfs een hilarisch videootje van opgenomen dat ik zal proberen te plaatsen. Wat heb ik gelachen!!!
Rond vijf uur ging het span weer op huis aan. Was erg gezellig geweest. Ik maakte als avond maal voor ons "Fuhrmannskost", d.w.z. een gebakken mengsel van ui, klein gesneden (Twentse!) bloedworst en aardappels en deed daar ook het kleine restant rode kool van gisteren doorheen. Dat was een succes!

Geen opmerkingen: