13 februari 2020

Helaas, toch in de regen

Drie Valentijnstaartjes van onze vaste sponsores
De weersvoorspellingen aan het begin van de week gaven aan dat het vandaag een "acceptabele" rietruimdag zou worden. Verder had ik niet meer gekeken en vanmorgen was het hier in de Bilt droog dus ging ik welgemoed op pad. Heel stil opgestaan om Roos niet wakker te maken; tas was al ingepakt en ik kon vlot de deur uit. Met m'n dikke Lodenfrey jas en daar overheen m'n gele regenjack (al was het maar voor de herkenbaarheid) op weg. Op station Utrecht CS bleek - hoe is het mogelijk om 6.30?! - dat de Intercity naar Amsterdam CS een kwartier vertraging had. Dus moesten Ab en Rob een kwartier langer wachten, maar dat deden ze zonder mopperen. De bekende taarten opgehaald bij de bakker in de Rijp. Ik stuurde nog een appie naar Jessy met een foto van dit moderne winkelcentrum in het kader van de verwachtingen omtrent het winkelbedrijf.
Drie van de harde werkers in ons clubhuis
Bij ons clubhuis aangekomen natuurlijk weer de geweldige amicale sfeer. De drie Valentijnstaartjes waren meer dan voldoende. Ik heb er twee aangesneden en of de derde ook is opgegaan weet ik niet.
Inmiddels waren de sluizen behoorlijk open gegaan, maar de hoeveelheid werk viel gelukkig reuze mee; een drietal landjes. Door de regen werd er (iets?) minder geouwehoerd dan anders en we waren al voor twaalf uur klaar met de klus; daar had niemand problemen mee.
Wim Jan was gelukkig bereid om mij op station Zaandam af te zetten. Hierdoor hoefde ik alleen maar met de Intercity (4 keer per uur!) naar Utrecht en met de bus naar huis. Ik was door en door koud geworden, maar auto, trein en bus hadden me inmiddels lekker opgewarmd.

Geen opmerkingen: