03 februari 2020

Van Heino naar Dalfsen

Overijssels kanaal (geloof ik)
Ik ben inmiddels helemaal los op de nieuwe woonplek van Roos; nieuwe horizonten doemen op uit een verleden. Vroeger zag ik er geen been in om zeer regelmatig uiterst vroeg op pad te gaan en heel lang in de trein te zitten om een mooi stuk NL te bewandelen. Maar dat vind ik tegenwoordig toch wel wat veul moet ik eerlijk bekennen. En nu met Zwolle om de hoek komen al die oude horizonten in het Noorden en Oosten van het land weer in het vizier.
Vandaag kwamen we eigenlijk maar laat op gang. Ik ging pas om elf uur op stap maar kon snel naar het station omdat ik Roos' fiets kon gebruiken. Stond ik op het perron om in te checken, zat de OV-chipkaart nog in m'n "nette"  broek die ik gisteren voor de gelegenheid naar het concert had gedragen. Dus een treintje later naar Heino.
Een prachtig landhuis De Aalborg
Een allervriendelijkste jongeman vertelde mij waar ik de stadskern van Heino kon vinden. Opgewekt liep ik het dorpje in. De markt aldaar was net aan het opruimen maar ik kon bij de viskraam gelukkig nog een zakje gebakken mosselen scoren; die at ik al wandelend snel op. Mijn plan was om een stuk van het Marskramerpad te lopen. Daarvoor moest ik eerst een aanloop zoeken vanuit Heino. Met Komoot ging dat wel zo makkelijk. Ik kan iedere wandelaar of fietser adviseren om dit (Duitse) programma, deze App op de smartphone te zetten. Bevalt mij zeer goed. Gewoon www,Komoot.de en verder spreekt het voor zich; heb ik van vriend Dick geadviseerd gekregen.
Opgewekt liep ik door het rustige boerenlandschap; stil, weinig auto's; ik genoot. Een fraaie buitenplaats onderweg met een zorgvuldig onderhouden tuin. Veel bossige natuur hier en daar. Een dame met hond vroeg zich af wat "dat geluid" was, of het van de boom of iets anders was. Het was het kloppend voorjaarsgeluid van de bonte specht die op die manier een partner lokt.
Uiteindelijk kwam ik bij station Dalfsen en een half uurtje later zat ik weer bij Roos achter een koppie thee. Ik stel me veel voor van het wandelen in deze omgeving!

Geen opmerkingen: