21 april 2019

Op naar Valkenburg

Kasteel Schaloen
Het was misschien wel erg warm geweest gisteren, maar het was goed te doen met open raam en we hebben dan ook lekker geslapen. Na douchen op weg naar het station en ergens een eenvoudig ontbijtje gescoord; na de uitgebreide lunch van gisteren bij Concordia hebben 's-avonds niet meer gegeten; een ontbijtje ging er wel weer in; koffie, croissant en jus d'oranges smaakte uitstekend.
De reis naar Maastricht liep ook weer vlot; bij Visé stond de NS-bus naar Maastricht al te wachten. We hadden een bijzonder spraakzame chauffeur die een geweldig plezier in zijn werk uitstraalde; was een genoegen om hem aan te horen.
De trein naar Valkenburg was barstensvol; het was niet alleen Pasen maar in Limburg wordt deze dagen de Amstel Gold race, een wielerwedstrijd gereden. Kennelijk is dat voor velen een reden om in pure opwinding te verkeren en de voortvliegende troep fietsers te bekijken. Aangekomen in Valkenburg liep de trein helemaal leef; wij waren vlot in hotel Schaepkens van St Feith waar we een paasweekend bridgen met Dekker Bridge gingen genieten.
Brandde m'n bek aan de bitterballen,
maar lekker!
Maar eerst aan de wandel in dit prachtige deel van ons land; heerlijk om hier weer terug te zijn. We liepen eerst door Valkenburg; een waanzinnige drukte; prachtig weer en hordes lieden die net als wij genoten van het paasweekeinde. We sloegen een wat rustiger weg in en al snel liepen we langs de helling van het Geuldal richting Schin op Geul. Ik had wel weer trek in iets; we streken neer op het terras bij kasteel Schaloen in oud Valkenburg. Heerlijke bitterballen waren mijn deel. In de loop van de middag gingen we weer naar het hotel om ons op te knappen en kennis te maken met de bridgegroep. En toch fantastisch gegeten! Dit is een hotel waar we bij eerste kennismaking van besloten om terug te komen.
Bridgen ging me niet goed af; desondanks boven de 50 gescoord.

Geen opmerkingen: