07 april 2019

Meijendel

Uitzicht op een duinmeer in Meijendel
Vannacht in etappes geslapen en tussendoor gelezen in dat boek van Paul Theroux over zijn reis door China in 1980. Het is zo fascinerend wat hij schrijft, wat hij heeft waargenomen; de Chinese cultuur en de manier waarop ze naar de wereld kijken en ook naar "ons barbaren" is heel behartigenswaardig. Ik besef heel goed dat Deng Xiao Ping destijds het roer in China een enorme draai heeft gegeven; een omslag van jewelste. Maar als je ziet hoe zo'n bevolking daarmee omgaat en ook hoe ze denken dan begrijp je ook veel beter wat er heden gebeurt; China neemt doodeenvoudig de wereldregie over en niet met geweld maar door een verlicht dictatoriaal systeem. Dat is nu al helemaal in gang; fascinerend om de huidige gang van zaken tegen het licht van de oral history van vriend Theroux te zien.
Maar uiteindelijk heb ik vandaag in het verlengde van de vogelexcursie/inventarisatie met Ab een bezoek gemaakt aan Meijendel, de plek waar ik bij gelegenheid met Huib veel gezang van nachtegalen heb waar kunnen nemen. Heb er overigens niet één gehoord deze keer. Maar ik ga nu zelf een passe-partout op Kijfhoek/Bierlap aanschaffen zodat ik dit prachtige natuurgebied elk gewenst moment kan bezoeken.
Ik heb mijn linkervoet gespaard; de veters links wat losser gelaten en slechts 5 kilometer afgelegd; vind het maar niks, maar ja, je moet wat nietwaar. Ik had nog even bij Arja langs willen gaan; ik had insectenplaatjes van AH voor de kinderen en wilde die hen graag geven, maar ze waren naar een familiedag in Amsterdam.
Was weer vroeg thuis; thee gedronken bij Roos, haar gehaktballen geruild tegen mijn zwijnewang en lekker spinazie met gehakt gegeten.
En daarna weer even van Paul Theroux' boek genoten; fantastisch en ik kan het iedereen die een beetje geïnteresseerd is in de wereldpolitiek m.b.t. China van harte aanbevelen. 

Geen opmerkingen: