28 april 2019

Door de neus gefloten

Vanmorgen in alle vroegte vertrokken naar Gouda om een enorme staaf ingevroren boter naar Joke en Pieter te brengen; in alle vroegte omdat ik na het bezoek door wilde reizen naar Den Haag om voor de derde keer te gaan luisteren in Kijfhoek of ik de nachtegalen zou horen. Na een vlotte reis werd ik hartelijk begroet door kleinzoon Bram die met een brede lach zijn opa begroette. Bram en ik kunnen het goed vinden en we hadden elkaar al weer enige tijd niet gezien. Pieter had ik al veel langer niet gezien en onder het genot van de koffie liet hij me een brug zien waarvan hij het ontwerp had gerealiseerd; echt zo'n mooi ontwerp zoals moderne bruggen er tegenwoordig uitzien; een blijvend monument. Dat vind ik toch wel heel bijzonder aan het ingenieurs en architectenwerk dat je iets tastbaars voor de toekomst achterlaat; misschien niet voor duizenden jaren zoals de pyramiden in Egypte maar toch wel voor een aantal decennia en misschien wel eeuwen.
Maar natuurlijk draaide het bezoek vooral om de twee kleintjes; Bram die onmiddellijk met een voorleesboekje aan kwam en de kleine Ronja die voorzichtig probeerde te lopen; zonder handjes ging dat nog niet; aarzelend volgde ze de tafelrand; enig om te zien. Het is toch wel heel erg leuk wanneer je zo veel kleinkinderen in de opgroeiende leeftijd hebt als ik; acht stuks tussen 0 en 8 jaar oud; het is wat!
Op zeker moment zat ik op de bank een neusfluit uit te proberen met Pieter aan mijn zijde en de twee kindertjes op schoot; daar moest Joke een serie foto's van schieten waarvan er op termijn eentje deze blog gaat sieren.
Ik kreeg sterk het gevoel dat ik hun vrije zondag zat te consumeren en zo tegen twaalven vertrok ik spoorslags; bus 3 was net vertrokken dus moest ik lopen door Gouda; ik liep wat verkeerd door mij onbekende stukken en moest constateren dat dit toch wel een heel aardige stad is met mooie straatjes; in één daarvan zag ik een indische toko; een aanrader misschien?; ook de door Pieter genoemde Goudse koffiebranderij zag ik. Het bleek de Lange Groenendaal te zijn; volgens mij hebben ze daar eerst gewoond.

Geen opmerkingen: