10 april 2019

Cetti's zanger gehoord

Cetti's zanger. Foto: Hans van Zummeren
Het was misschien wel koud, maar wel degelijk heerlijk wandelweer. Eigenlijk zouden we gaan wandelen van Veenendaal-West naar Leersum, maar ik realiseerde me dat het nu schitterend vogelweer is en stelde Roos voor om de plannen om te gooien en langs het Tienhovens kanaal te gaan wandelen en vogelen: "neem de kijker mee!", appte ik nog.
Met het piepkleine busje van Utrecht-Overvecht naar Tienhoven en dan langs het gelijknamige kanaal; de rietkraag van het kanaal is altijd goed voor futen, eenden, ganzen, zelfs al twee pulletjes en veel gezang waaronder tot mijn opwinding ook de Cetti's zanger waarvan ik tot zaterdag niet eens wist dat deze kabaloïde zanger ook in NL voorkomt; kende hem slechts van Lesbos waar hij overigens nog veel harder zingt.
Bankje bij de Westbroekse zodden
Het was maar een korte wandeling, niet alleen langs rietkragen maar ook dras-gebied, de Westbroekse zodden, een mooi stuk "nieuwe natuur" dat we helemaal hebben zien ontwikkelen. Maar ook door stukken bosgebied; het is een heerlijke wandeling naar Hollandsche Radingh, maar je kunt ook doorlopen naar Lage Vuursche, Mauritshoeve of Bilthoven. Wij hadden het na een heel kleine 10 km wel gezien en namen de trein in de Rading, waar Roos zich ook nog eens volpropte met een stuk appeltaart van het koffietentje aldaar.

2 opmerkingen:

Roos zei

Dat is het vogeltje dat ik tot drie keer toe heb gezien!

11Science zei

Ik ben jaloers; kon 'm niet vinden. Je wordt nog een echte vogelaar!