22 april 2019

Eindelijk van Mesch naar Meer

Tegenliggers maakten desgevraagd deze
foto van ons tweetjes.
Al jaren heb ik mij voorgenomen om een keer van Meer naar Mesch te lopen; dat was een stukje Zuid Limburg/Voerstreek waar ik vaak met mijn vader heb gewandeld. Zo rond de verjaardag van mijn moeder, in het voorjaar liepen we hier door het heuvelachtige landschap en vader was enthousiast over de bloemen; helmkruid kan ik mij nog herinneren. En nu waren we toch in de buurt en stelde ik voor om te beginnen in Eijsden, goed bereikbaar vanuit Valkenburg en dan op naar Mesch.
Het was allemaal zodanig veranderd in die pakweg 25 jaar dat ik het niet meer herkende; de paden waren inmiddels verhard zodat je er ook met fiets en vooral rijdende leunstoelen over kon rijden en het was toch te lang geleden. We probeerden op de kaart onze weg te vinden; ik had stom genoeg de onderliggende kaart van dit gebied nog niet op Komoot geladen en we maakten door mijn toedoen de verkeerde beslissing (was ik met de weg zoeken maar net zo indolent als met bridgen; Roos neemt ook hier tegenwoordig de betere beslissingen).
Uiteindelijk vonden we uit waar we waren; Roos nam het heft in handen en we liepen richting Bemelen, sloegen af naar een akelig drukke hoofdweg en sjokten naar Valkenburg. Het was op de wegen waanzinnig druk vanwege de Amstel Gold race bleek achteraf.
Was al met al licht teleurstellend, maar we hadden iets van 20 - 25 km gewandeld en hadden daardoor een trots gevoel. Dat werd nog eens versterkt door het resultaat 's-avonds bij het bridgen waar we derde werden en tweede in het algemeen klassement!
Na afloop van het bridgen zakten we nog door in de bar waar het opperhoofd van Dekker Bridge, dhr Hiemstra aanwezig was; die wilde ik wel eens meemaken. Hij maakte ons enthousiast voor een cruise/bridgereis naar de Oostzee. Later, toen ik het programma bekeek zag ik er toch van af; 15 dagen waarvan 2 volledig te besteden op zee; niks voor mij; en de Hermitage - waar het mij primair om ging - komt toch wel naar Amsterdam, zij het mondjesmaat.

Geen opmerkingen: