24 april 2019

Nog een keer Gerendal

Een iconisch plaatje van de Geul.
Wat hebben we het getroffen deze dagen in Limburg; het heette een bridgeweekend maar het ging ons toch primair om het wandelen in deze heerlijke omgeving. Vanuit Valkenburg en het per trein in enkele minuten bereikbare Schin op Geul en zelfs het op een uur rijden liggende Eijsden zijn zo goed bereikbaar vanuit Valkenburg dat dit voor ons een "pied à terre" zal worden! Een "hapje eten" in Concordia en 's-middags naar de matinee van de opera in Luik en dan naar Valkenburg terug, of vanuit Eijsden door het Maasdal; het is allemaal goed mogelijk en makkelijk te bereizen. Roos en ik zijn helemaal enthousiast geworden. Maar vandaag was onze laatste dag hier.
Net als de eerste ochtend hier, zat ik als eerste aan de ontbijttafel en schoof er het e.e.a. in; ben zo langzamerhand wel een beetje doorgegeten; volgende week even rustig aan; ook Roos zou aan de lijn gaan verzekerde ze me.
We kienden het nu wel zo uit dat we de trein naar Schin op Geul gingen halen. De bagage lieten we achter in het hotel en we gingen op pas; direct oversteken en de wit/rood genomen; liep langs de Geul; schitterend; pad kwam mij onbekend voor. We liepen deze gemarkeerde route totdat we hem kwijt waren; bij Berghof was ik weer op bekend terrein en als snel kwamen we bij het bankje waar ik vroeger met m'n vader en de kids maar ook met Dick en zelfs in m'n uppie vaak heb gezeten. Roos wilde daar ook even zitten maar er zaten al twee dames en het waaide hard met stofwolken. We namen nu de gemarkeerde Krijtlandroute verder richting Gerendal. Daar ergens liepen we verder op de kaart van Komoot naar Schaloen en via de overgang van het spoor opnieuw over een onbekend pad naar Valkenburg.
De spullen opgehaald in het hotel en met de trein terug naar huis. Was een heerlijk weekend geweest!
PS En nog lekker gebridged ook. We hebben het boekje van Dekker bridge al bestudeerd in de trein wanneer we weer naar Valkenburg en andere schone plekjes gaan bridgen. 

Geen opmerkingen: