05 april 2019

Als een echte kok

Mooi uitzicht tijdens de wandeling
Mensen kinderen, die ganzeneieren zetten me toch aan het werk! Toen ik gisteren boodschappen deed bij de groenteman, zag ik dat er al asperges lagen en direct schoot door mijn hoofd dat ik daar wel eens soep van kon maken omdat er veel eidooiers doorheen moeten. Verder bedacht ik mij dat ik wel weer eens een Quiche Lorraine zou kunnen bakken; gaan ook nogal wat eieren in! Maar in die tussentijd heb ik ook nog mijn avondmaal, sperziebonen met varkenswang klaargemaakt en brood aangezet en gebakken. Inmiddels zit ik wat uitgevloerd te wachten totdat het brood klaar is in de oven zodat vervolgens de spektaart erin kan; wordt een latertje vanavond. En dan komt straks ook nog het varkensvlees dat we besteld hebben bij Veldvarkens; een varkenshouderij van twee liefhebbers die de dieren een prima leven in de buitenlucht gunnen.
Rare rode vlek op m'n voet. Ik schrok er van.
Maar vanmorgen hebben Roos en ik ook genoten van het mooie weer hoor; we zijn laat op pad gegaan en hebben 15 km van het Maarten van Rossum pad gelopen van Soest-Zuid naar Hollandsche Radingh; was heerlijk wandelweer en we hebben weer over van alles lopen tateren met z'n tweetjes. Roos heeft over onze wandeldag een leuk bloggie geschreven; inderdaad deed mijn linkervoet weer pijn; sinds de laatste keer dat ik met Huib heb gewandeld speelt mijn voet behoorlijk op. Toen ik vanavond mijn sokken uitdeed om te gaan slapen schrok ik behoorlijk; mijn linkervoet was niet alleen een beetje gezwollen, maar ook vertoonde de huis rare rode vlekken. Het is het been waar ik mij zo'n twintig jaar geleden aan gewond ben geraakt waarbij een afvoerend lymfevat is beschadigd. Sinds die tijd heb ik stuwing aan die kant waardoor mijn linkerenkel altijd wat dikker is. Naar mijn vermoeden hangt de kwetsbaarheid van mijn voet hiermee samen.

Geen opmerkingen: