16 mei 2016

Te voet naar Hagia Parashkevi

Houtbij. Foto Hans van Zummeren
Vergeet vooral niet om dit plaatsje Hagia Parashkevi, Sint Vrijdag te noemen en niet alleen maar Parashkevi, met de klemtoon op de laatste lettergreep, want dat betekent gewoon vrijdag. Ik heb het plaatsje leren kennen bij mijn twee SNP vogelreizen; vooral de eenvoudige eetgelegenheid aldaar vond ik zo leuk en de hele atmosfeer in dit boerenplaatsje waar ik altijd graag naar terugkeer. Roos en ik waren er al een keer met een excursie en vorig jaar zijn we erheen gelopen via een bezoek aan een antiek heiligdom. Maar vandaag zouden we het geheel wandelend doen vanaf het hotel.
Eerst via het bekende beekje naar de grote weg. Niet via de kruisende grote weg, maar even verderop via een landweg het boerenland in gelopen en op de kaart via de heuvels naar Hagia Pareshkevi; was een flinke tippel, maar leuk door het fraaie kleinschalige landschap. Volop bloemen en insecten. Helaas hadden we geen werkend fototoestel bij ons; dat van Roos was zondag gesneuveld bij een val en de mijne bleek niet te zijn opgeladen, dus helaas geen foto's van de insectenpracht.
Bloemenpracht temidden van het boerenland.
Foto Hans van Zummeren
In Hagia Parashkevi weer gegeten bij het simpele restaurantje; een Griekse salade. De eveneens bestelde Imam bayildi, hier gewoon Imam geheten was kennelijk vergeten; gelukkig maar, want we hadden voldoende aan een Griekse salade met z'n tweetjes; we raken verzadigd door het overvloedige eten hier.
We liepen terug via een andere route maar eveneens door het boerenland. De kaart en het landschap konden we niet met elkaar rijmen maar dat weerhield ons er niet van om steeds kleinere paadjes te belopen die uiteindelijk naar ons gewenste doel leidden. We kwamen precies uit waar we 'smorgens begonnen waren maar toen de grote weg hadden moeten volgen.
We waren wel ontzettend moe geworden van de forse wandeling door de hitte; mijn armen waren behoorlijk aangebrand. Morgen maar een rustig daggie namen we ons voor.
's-Avonds hebben we nog een glaasje wijn bij het Family restaurant gedronken met een portie van de heerlijke zelfgemaakte feta.

Geen opmerkingen: