06 mei 2016

De hele dag zonnen met factor 6, maar dan anders

Het beloofde vandaag een echte zomerse dag te gaan worden. Door de forse wandeling van gisteren geslapen als een blok; bij het opstaan reeds een mooie strakblauwe hemel. Roos belde tegen een uur of negen of ik nog naar de markt zou gaan; ons gebruikelijke uitje als we tenminste thuis zijn. De afgelopen weken was ik in Duitsland op de vrijdag. Ook wel eens goed, want ik koop altijd te veel.
Nog een kop koffie en toen op naar de markt. Ik had alleen was asperges nodig voor de soep. En ach ja, daar lag rabarber en overrijpe mango's en een doosje champignons en uiteindelijk toch weer een behoorlijke tas vol. Wat boeken terug gebracht naar de bibliotheek en de Volkskrant doorgebladerd; ik vind het nieuws bepaald verontrustend moet ik zeggen. Het lijkt wel een beetje op begin dertiger jaren; donkere wolken pakken zich boven Europa en iedereen kijkt de andere kant op; apeasement heette dat destijds.
Maar goed, wij hadden zin om lekker te gaan zonnen; een beetje aan de bruining denken want de zomer komt eraan.
Eerst even zonnen op het zonneweitje van Sportcity; heerlijk gewoon weer die koestering van de zon maar vanwege het nog zo bleke vel niet te lang. Daarna ben ik de sportzaal in gegaan om de armen weer even te trainen. Ik moet dat echt bijhouden anders verslappen die spieren; merk toch best dat ik een daggie ouder word. En na het sporten nog even kort in de zon.
Van mijn vader heb ik een methode geleerd om efficiënt kleur te krijgen zonder te smeren; je begint met vijf minuten an beide kanten per uur en voert dat dagelijks op. Thuis gekomen heb ik het zonnen dan ook voortgezet; op mijn balkon of gewoon binnen met de balkondeur wijd open kan ik vanaf 13.00 tot 16.00 uur volop van de zon genieten; telkens een paar minuten aan beide kanten en dan weer naar binnen. En dat heb ik gedaan met de formule van mijn oude vader. Factor 6, maar dan met de beperkte tijd als beschermingsparameter in plaats van die rare chemicaliën in zonnebrandcrêmes.

Geen opmerkingen: