23 mei 2016

Het regent vandaag; eindelijk het balkon reinigen

Kllar voor de schoonmaakklus: het reinigen
van de coating van het balkon
Als bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren van onze flat heb ik mij destijds behoorlijk ingezet voor het project "voorbalkons". Bij dat voor ons forse project werden de balkons stevig opgeknapt: de glazen tussenschotten werden vernieuwd; het beton werd goed aangepakt en daar waar nodig behandeld voor betonrot; het beton werd geëgaliseerd, geschuurd en van een goede coating voorzien. De aannemer van het project had ons herhaaldelijk gewezen op het belang van onderhoud van deze coating door de bewoners. Dat behelst niet meer dan twee maal per jaar reinigen met een niet al te harde borstel en een sopje van groene zeep en vooral geen scherpe of agressieve spullen gebruiken.
En dat doe ik, misschien niet altijd twee keer per jaar, maar toch zeer regelmatig bij voorkeur als het regent, want dan is het natuurlijk het simpelst.
Ik had mijn laarzen al enige tijd klaar staan bij de deur van het balkon, wachtend op een regenbui. En die was niet alleen voorspeld voor vandaag, maar was ook zeer prominent aanwezig. Dus mijn wandelregenjack aangetrokken, pet op, korte broek, lekker warm sopje gemaakt met groene zeep en voor de Blog een selfie gemaakt. Is niet helemaal fraai zo met tegenlicht, maar het is duidelijk wat ik ga doen.
Was weer snel gepiept en het ziet er weer picobello uit.

Geen opmerkingen: