19 mei 2016

Laatste dag in Skala Kalloni

De vriendelijke serveerster maakte deze foto van twee "tortels" aan de koffietafel
Na zo'n heerlijke dag als gisteren kon de vakantie niet meer stuk. We hadden niet zo'n idee wat we vandaag voor speciaals zouden gaan doen dus hebben we een lekkere wandeling gemaakt. Maar eerst koffie drinken op ons bekende plekje op de hoek van het pleintje met zicht op het beeldje van Aristoteles die hier 2300 jaar geleden de eerste biologische naspeuringen deed; niet met Swarovski's of camera's maar ongetwijfeld wel systematisch. Hij was een van de eerste wetenschappers in Europa en nog tot ver in de middeleeuwen toonaangevend.
We liepen naar Kalloni en namen weer plaats bij het restaurantje van de vorige keer; was ons goed bevallen. Best een leuk plaatsje Kalloni; heeft een centraal busstation; mochten we nog eens naar Lesbos gaan dan moeten we ons gewoon vermannen en dagelijks naar Kalloni gaan - om kwart voor acht met de bus - om het eiland te kunnen bereizen. Maar goed, dat deden we vandaag dus niet.
Lekker gegeten; een Griekse salade en tzatziki met brood en water. Daarna weer het wandelpad genomen richting klooster en afgeslagen via een relatief onbekend pad naar Skala Kalloni. Na een douche gingen we naar het dorp om te eten. We hadden gepland om naar het Family restaurant te gaan om mousaka of kleftiko te gaan eten, maar beide gerechten stonden niet op het dagmenu. Dus maar weer naar "de mannetjes" en heerlijk calamaria gegeten en veel te veel wijn gedronken. Had er de volgende dag gelukkig geen last van, althans niet zo veel. Was feitelijk de afsluiting van weer een heerlijke vakantie.

Geen opmerkingen: