03 mei 2016

Langs de Meije en 63%

Vanuit de verte zie je de karakteristiek watertoren opdoemen
Door alle activiteiten met ons ouwe dispuut PROIRA hebben Huib en ik de laatste maanden niet meer met z'n tweetjes gewandeld; werd tijd om dat weer eens te doen. Een etappe van het Groenehartpad, langs de Meije.
We ontmoetten elkaar op station Alphen a/d Rijn en al snel waren we op pad. Eerst een stuk langs de oude Rijn (of Leidse Rijn, we wisten het beiden niet eerlijk gezegd) en verderop via een kerkepad door het weidegebied. Weinig vogels te zien helaas.
We praatten weer wat af als gewoonlijk; over de boeken die we de laatste tijd hadden gelezen; over "de correspondent", een internetkrant en zo verder over wat ons gezamenlijk interesseert.
We hadden deze wandeling vroeger al eens gemaakt maar afgezien van de watertoren, die we al van verre konden zien kwam ons niet veel bekend voor.
Boerensloot met groene kikkers
Een prachtige boerensloot met een stel kwakende praatjesmakers van groene kikkers vergastten ons op een blaasconcert; leuk gehoor.
Na ruim 15 kilometer kwamen we bij een halte van de buurtbus en keurig op tijd bracht die ons naar station Bodegraven.

En 'savonds natuurlijk weer bridgen; het ging ontzettend goed; een paar van onze nieuw ingestudeerde Biedermeijer afspraken konden we met goed resultaat toepassen; ik had al zo'n gevoel dat we wel eens als eerste in onze lijn zouden kunnen eindigen. En dat was het geval; ruim 63%. Ary had al gezegd; "ach, één rondje en jullie zijn weer terug in de A-lijn". Dat zou best wel eens bewaarheid kunnen worden want we staan keurig eerste in het algemeen klassement van de B-lijn. 

Geen opmerkingen: