17 mei 2016

Een dag rustig aan

Het haventje van Skala Kalloni
Na twee dagen van er stevig aan trekken hebben we het vandaag rustig aan gedaan. Eerst de daily Blog bijgewerkt op de kamer. Grappig genoeg maken we op onze kamer - die een beetje ver van de centrale lobby van het hotel gelegen is - gebruik van de WiFi verbinding van de achterburen. Van "beveiliging" is geen sprake voor het gemak van de gebruikers. Maar de verbinding is prima.
Daarna zijn we naar het centrale pleintje van Skala Kalloni gegaan om koffie te drinken en een paar uurtjes te lezen. Volgens een oud schema van de busverbindingen hier op Lesbos zou er hier in Skala rond 14.00 uur een bus rijden en dat wilden we checken. Roos ging naar de bushalte aan de boulevard en ik naar de bushalte bij de bakker. Ik had geen hoge verwachting; het OV hier op Lesbos houdt bepaald niet over en de informatievoorziening beschrijf je nog te positief met het woord "ondermaats"; is gewoon heel slecht.
Geluierd bij het zwembad in de zon
De enige bus die er rijdt gaat om 7.45 naar Kalloni en van daaruit kun je bussen nemen naar de andere delen van het eiland. Die vertrekken rond 12.00 uur. De dame van het koffietentje gaf ons een papiertje met bustijden vanuit Kalloni naar Mytilini; drie keer per dag. Het is voor ons erg lastig om achter de juiste informatie te komen, maar Skala Kalloni is geen beste plek als je van OV afhankelijk bent. Maar er zijn natuurlijk ook taxi's.
We hadden afgesproken dat als er om kwart over twee geen bus was gepasseerd dat we elkaar zouden treffen bij het restaurant dat we "bij de mannetjes" noemen; op het centrale pleintje. We hebben er nu de helft besteld en gegeten van wat we op de middag van aankomst naar binnen hadden gewerkt: 1 Griekse salade en 1 portie calamari. Met een glaasje wijn was dat ruim voldoende.
Daarna hebben we ons naar het zwembad van het hotel gesleept en geluierd aan het zwembad met een glaasje verse jus d'oranges; was goed uit te houden.
We hebben de dag afgesloten bij het Family restaurant met een glaasje wijn en 1 portie mousaka. Omdat ze wist dat ik dat zo lekker vond, had de lieve dame van het restaurant er nog een stukje zelf gemaakte feta bij gedaan.

Geen opmerkingen: