20 mei 2016

Een boerenbeschuitje ten afscheid

Houtoven van de bakker in Skala Kalloni
Vanmorgen eerst naar de authentieke warme bakker in Skala Kalloni; twee "apple pies" voor onderweg en twee van die heerlijke broden met sesamzaad voor thuis. Ook nog een zakje koekjes. Hij bedankte me nog uitgebreid voor ons bezoek aan Lesbos en aan zijn winkel; ontzettend aardige kerel. Ik maakte nog een foto van de originele houtoven. Voor de deur van de bakkerij ligt altijd een grote stapel droog hout om de oven te stoken. Het is altijd smoorheet in het kleine bakkerijtje waar het brood wordt gebakken en verkocht.



De stapel droog hout waarmee de oven
wordt gestookt
Weer terug naar het hotel en voor de laatste keer ontbeten bij Pasiphae. Nog even snel de tas inpakken en naar de bus. Ook de vrienden van Harold en Annemiek gingen vandaag weer terug - zijzelf blijven nog een weekje - en dus stonden we daar met z'n zessen te wachten tot de bus kwam. Die kwam in twee sessies; eerst een keer draaien waarbij we voor de eerste keer afscheid namen. Hierbij omarmde Harold mij, joviale kerel als hij is. Wangen tegen elkaar; geberut me niet dagelijks zo'n spontane omhelzing door een andere kerel en zeker niet met zo'n al een week ongeschoren gezicht. Even later kwam de bus voor het definitieve vertrek waarop ik het niet kon laten om opnieuw te "knuffelen" met Harold; wat moesten we lachen.
De terugreis ging vlot. Voor de zekerheid hadden we suikerzakjes meegenomen om suikerwater te maken. In een leeg waterflesje deed ik de inhoud van een paar suikerzakjes en loste het op met een klein beetje water. Het was gelukkig niet nodig; Roos had goed geslapen en we hoefden ook niet zo idioot vroeg op te staan als op de heenweg.
Foto bij het kapelletje tegenover het vliegveld
Aangekomen op Schiphol en verder met de trein naar Utrecht. Ik had op Lesbos zo de smaak te pakken gekregen van het Griekse eten dat ik eerst nog even naar de Kanaalstraat ben gegaan, naar de Islamitische slager voor lamsvlees. En toen terug naar huis. Tas uitgepakt en naar Theo om wat groenvoer in te slaan: raapstelen en een paar kroppen sla. Lekker raapsteeltjes gegeten.
Ik vond het wel lekker om weer thuis te zijn maar miste die ontspannen omgeving van Skala Kalloni eigenlijk direct. Had meteen alweer Facebook contact met de twee achter gebleven vogelaars.

Geen opmerkingen: