28 mei 2013

Salade uit eigen tuin

Jonge beukenblaadjes
Vorig jaar heb ik paardenbloemblad als ingrediënt voor de salade geïntroduceerd. Roos werd daar zo enthousiast van dat ze allerlei andere eetbare plantenonderdelen ging toepassen; vlierbloesem, ganzenvoet, zuring, melde, hondsdraf en meer van deze "onkruiden". Best lekker. Van Renée vernam zij dat ook jonge beukenblaadjes een smakelijk ingrediënt vormen voor in de salade; ik heb dat geproefd en inderdaad is dat heel smakelijk.
En zo kwam het dat Roos vandaag gasten te eten kreeg met als één van de onderdelen van de maaltijd een fantasievolle salade. Zij noemde de onderdelen: "Hondsdraf, paardenbloembladeren, melde etc. en tot slot beukenblaadjes", waarop Tjeerd spits antwoordde: "Dat hoopte ik al". Ik moest wel zo verschrikkelijk lachen om dat spitse antwoord, dat de tranen me over de wangen biggelden.
Een spits antwoord is volgens zeggen een antwoord dat je altijd iets te laat bedenkt en dat verdraaid geestig is. Nou Tjeerd heeft altijd een spits antwoord paraat; dat is één van zijn charmes!

Geen opmerkingen: