18 mei 2013

Authentiek eten op Lesbos

In de keuken van het restaurant moest je
aangeven wat je wilde eten.
Had ik bij de orchideeënreis in de Gargano streek in Italië fantastisch lekker en authentiek gegeten, daar lukte het de laatste jaren in Griekenland eigenlijk nooit meer om authentiek Grieks te eten. In het restaurant van hotel Pasiphae waar SNP ons had ondergebracht was het eten prima maar niet authentiek Grieks zoals ik dat van 35 jaar geleden kende. En dat wilde ik zo graag weer eens meemaken; met een keuken waarin je moest uitzoeken wat je wilde eten. Tijdens één van de dagen van de vogelreis op Lesbos streken we op lunchtijd neer in een zo te zien niet door toerisme aangestoken klein plaatsje waarvan ik helaas de naam niet weet (zal ik Herman vragen). En jawel hoor, daar kon ik authentiek Grieks eten. Een vleesgerecht van de spies, geroosterd lamsvlees met een vulling van lamslever. Had ik overigens nooit eerder gegeten, maar het smaakte me best. Het was zo'n plaatsje waar ik graag eens voor een paar dagen zou willen neerstrijken. Lesbos voelde voor mij sowieso aan als een plek waar me heel erg thuis zou kunnen gaan voelen; alles nog de menselijke maat alsof je de jaren 50 nog kon beleven. Hier wil ik terug komen!

Geen opmerkingen: