16 mei 2013

Crocodile Dundee op Lesbos

Herman als Crocodile Dundee met een
reuze-hazelworm
Herman droeg strijk en zet een soort cowboy hoed. Verder wist hij alles over de natuur en over de landbouw; daarmee leek hij in mijn ogen net Crocodile Dundee uit de bekende film. Toen Machteld zich in haar enthousiasme om bijeneters te zien in een afgrond stortte, stond Herman binnen twee seconden en even zo vele stappen naast haar. Er was gelukkig niets aan de hand bij die gelegenheid; de auto stond wat al te dicht bij de rand van de beek en Machteld was wat al te enthousiast.
Maar toen onze twee reisleiders een keer aan kwamen rijden waarbij Herman een enorm reptiel (een reuze-hazelworm van anderhalve meter) in zijn hand buiten het raampje hield was hij voor mij toch echt Crocodile Dundee ten voeten uit. Wat moest ik lachen. Gelukkig kon ik een foto maken van dat moment.
Het reptiel kroop over de weg; Ruud als fervent herpetoloog ging erachteraan en kreeg hem onder aanmoediging van Herman te pakken, aldus ging het verhaal. Het moest natuurlijk aan de groep getoond worden. Vervolgens werd het dier vrijgelaten aan de goede kant van de weg zodat het wat veiliger was. Overigens hebben we nogal wat dood gereden beesten op de weg zien liggen, maar ook enkele reptielen zoals deze reuze-hazelworm kunnen redden van een gewisse dood op de autoweg.

Geen opmerkingen: