06 mei 2013

Op zoek naar een supermarkt

Groenten uitgestald in Pischici
Toen we met onze orchideeënreis in de Garganostreek waren gearriveerd in onze eerste verblijfsplaats, Monte Sant'angelo, wilden Ab en Dick toch vooral bierblikjes inslaan bij een supermarkt. We liepen het (berg)dorp op en af en konden geen supermarkt vinden; slechts wat (op dat moment gesloten) alimentarios, kleine zaakjes voor een diversiteit aan huishoudelijke spullen zagen wij in de verder zo landelijke straten. Maar .... geen bier. In de tweede verblijfplaats, het agriturismo was helemaal niets aan winkels in de buurt; slechts landelijke schoonheid waaronder een veelheid aan orchideeën, maar zeker geen supermarkten met bier.
Pas in de derde verblijfplaats, Pischici slaagden de heren erin om bier te "scoren", waarvan de reisleidster Lisbeth zei dat ze nog nooit had meegemaakt dat deelnemers aan een reis bier liepen mee te sjouwen tijdens een wandeling. Nou, het smaakte heerlijk zo in de hitte van de Italiaanse dag. Overigens weer geen supermarkt!
En wat mij als liefhebber van kleinschaligheid opviel was dat er, zeker in Pischici allemaal kleinschalige winkels waren met een veelheid aan groenten, vis en dergelijke. Op de laatste dag van ons verblijf was er ook een markt waar ik diverse soorten bonen heb ingeslagen. Gelukkig houdt de italiaanse bevolking nog zoveel van kwaliteitsvoedsel dat zij de goedkope, kwalitatief zo ondermaatse, maar zo "makkelijke" supermarkt niet aan haar hart heeft gesloten.

Geen opmerkingen: