21 mei 2013

Gezellig op bezoek

Gezellig op bezoek bij de moeder van mijn vriend Peter C.
Afgelopen maandag, tweede pinksterdag had ik afgesproken met vriend Peter C. Op mijn nadrukkelijk verzoek zouden we eerst zijn hoog-bejaarde moeder bezoeken. Zij heeft inmiddels de gezegende leeftijd van 94 bereikt en heeft nog volop vrolijke zin in het leven. Verwachtingsvol kijkt zij uit naar de komst van het zoveelste achterkleinkind; ze wil nog zo graag want ze vindt het "zo leuk" vertelt ze dan met een sappige Amsterdamse tongval. Ze had zich ook verheugd op ons bezoek; we hadden een heel plezierige conversatie als altijd. Bij familie gelegenheden van Peter, zoals de promotie en de trouwerij van z'n dochter en bij zijn verjaardagen wanneer ik daar aanwezig ben dan praat ik altijd graag met haar; we kunnen het goed vinden.
Altijd vrolijk, altijd geïnteresseerd, niet voortdurend over gezondheidsproblemen, geïnteresseerd in de ander; kortom een genoegen om bij haar op bezoek te zijn en over allerlei gezellige dingen te praten en vooral ook over vroeger.
Zij is voor mij een voorbeeld hoe je oud kunt worden. Het is overigens wel een heel project om 90-plus te zijn, dat merk ik ook bij deze grande dame; het lopen gaat moeizaam, het gehoor neemt af, en forse gezondheidsproblemen, dat wel, maar ze blijft er vrolijk bij en neemt het leven zoals het is!
Ze had zelfs aan mijn verjaardag gedacht; ik kreeg een enorme doos met ongetwijfeld heerlijke bonbons van haar. Dankjewel daarvoor!

Geen opmerkingen: