15 mei 2013

Hoe krijg ik het allemaal op?!

Overzicht Tuinderij Eyckenstein
Foto februari 2012 van R.J.
Ook vandaag ben ik weer lekker aan de gang geweest bij Luuk op de Tuinderij Eyckenstein. Ik heb een behoorlijk groot stuk vrij gemaakt van kweekgras, een hardnekkig onkruid dat zich via wortelstokken krachtig weet uit te breiden. Het gevecht tegen het kweekgras is een "ever continuing story" daar op Eyckenstein. Het viel me niet mee; in het begin ging het snel, maar naarmate ik vorderde begon de vermoeidheid, gevoed door onwennigheid mij toch parten te spelen. Even uitrusten op een bankje en tien minuten later weer aan de gang. Op het juiste moment kondigde Luuk de theepauze aan. En gesterkt door een kop kruidenthee met een overheerlijk stuk rabarbertaart maakte ik het werk af. Bij het opstaan duizelde het me gewoon. Had ik gisteren een flinke zak mosterdsla met verse knofjes, daar had ik vandaag een paar stengels rabarber.
Op de terugweg heb ik een forse hoeveelheid paardebloembladeren voor de kippen van zoon Peter geplukt. En toen weer door de groene zône terug gewandeld. Ik vind dat toch wel een heerlijke combinatie zo heen wandelen, iets meer dan een uur, een paar uur in de tuinderij werken en dan weer terug wandelen. Het was vandaag droog en niet zo koud meer, kortom een heel aangename dag al met al. De kippen vielen aan op de door mij klein gemaakte bladeren. Zal ik in het vervolg maar vaker doen; leuk om met die kippen bezig te zijn. De broedse kip heb ik hardhandig van haar eieren gejaagd, de ren in. Protesterend ging ze ook aan de bladeren en vooral aan de waterbak. Mal beest?!
Op de terugweg kwam ik langs de moestuin van Theo waar ik normaliter mijn groenten van betrek. We hebben afgesproken dat Roos en ik in hun vakantie de moestuin zal onderhouden. Voor dit moment kreeg ik een enorme zak verse spinazie mee die ik onder geen beding mocht betalen. Thuis gekomen vroeg ik mij af hoe ik al dit lekkers weg moet gaan eten. Ik heb ook nog een pan (kippenbak)soep staan, copa en andere vleesconserven uit de Gargano. Nou ja, komt tijd, komt raad. En ik wil zo graag afvallen?!

Geen opmerkingen: