10 februari 2012

Toch een ecoduct!

Bouwactiviteit naast het spoor van Den Dolder naar Baarn
Met argusogen heb ik de kaalslag aanschouwd die ontstond naast het spoor van Baarn naar Den Dolder, vlak voor het station Den Dolder. Middenin het bos eigenlijk; een rare plek voor nieuwbouw, maar je weet het nooit. Vroeger konden kapitaalkrachtige industriëlen schitterende stukken landschap kopen (denk maar aan de Kröller-Müllers destijds op de Veluwe en de textielbaronnen in Twente) en daar villa's op plaatsen, maar dat is met ons onvolprezen ruimtelijke ordeningsbeleid gelukkig niet meer denkbaar. Neemt niet weg dat ik wel wilde weten wat daar aan activiteit plaats vond; je weet tenslotte maar nooit. 
Vandaag was het prachtig wandelweer en ik besloot om "een Doldertje" te gaan doen, d.w.z. met de trein naar Den Dolder (vlakbij Bilthoven) en dan terug lopen. Dus zo kwam ik in de buurt van de bouwactiviteiten en ben even gaan kijken. Een grote machine en een betonopslag staken boven de opgeworpen aarden wallen uit. Ik kon niet peilen wat het moest voorstellen, tot ik tot mijn opluchting het gele bord zag waarop stond dat het om de aanleg van een ecoduct ging.
Hieruit kun je toch wel opmaken dat politiek beleid maken heel vergelijkbaar is met het besturen van een mammoettanker. Zo'n half jaar geleden heeft de regering met instemming van de tweede kamer besloten om krachtig te bezuinigen op "natuur". De Ecologisch Hoofdstructuur (EHS), met de daarbij behorende (behoorlijk kostbare) ecoducten, zou niet worden voltooid. En dan nu deze activiteit. 
Ik blijf toch behoorlijk tevreden over hoe wij met z'n allen dit land besturen hoor! Continuïteit van bestuur is gelukkig gewaarborgd. 
Prorail realiseert het ecoduct "Op Hees". Gelukkig maar!


Geen opmerkingen: