11 februari 2012

Schaatsen en riet ruimen bij Ilpendam


Ben had al gezegd dat het een prachtige werkdag zou worden; hij had gelijk. Op weg naar het station was het wel even afzien; het vroor dat het kraakte. Jules van Vught vertelde dat het min 11 graden was; ik voelde het aan m'n kaken; ik kon nauwelijks praten. Maar met de trein en de bus was ik zo in Ilpendam; ik werd onderweg opgepikt door Frank en Hanneke. Aangekomen bij de boerderij zagen we de anderen al aan het werk. Vorig jaar kon ik op deze plek m'n voeten niet droog houden zo zompig was het terrein; nu was alles hard bevroren en we waren snel klaar.
Een toertocht voor de schaatsers was uitgezet en voerde langs ons terreintje. Gezellig. De trauma helicopter kwam iemand ophalen die hartklachten had (hoorden wij van de passanten die terug gestuurd werden).
We zouden nog wat riet in de brand gaan steken maar hebben dat bij nader inzien afgeblazen omdat er dan ongetwijfeld problemen met de schaatsenrijders waren ontstaan. Kan ook deze week nog wel gedaan worden door de werkers van SBB. Na afloop in de schuur nog samen geluncht. Vervolgens gingen de meesten schaatsen. Ik kon met Adriaan meerijden naar Amsterdam; heerlijke werkdag!
Onderbinden van de schaatsen.

Geen opmerkingen: