24 februari 2012

NS maakt mij blij!!


Sinds juli 2011 beschik ik over het Dalvrij abonnement van de NS. Wat mij nogal tegen viel was dat dit abonnement slechts geldig was voor NS-treinen. Dat hield feitelijk in dat je vol tarief moest betalen voor al die interessante lijntjes in het Noorden, Oosten en Zuiden van het land. En ......... zuinig als ik ben betekent dat dat ik daar dus niet ga wandelen. Daarover heb ik dan ook ongenuanceerd lopen mopperen, om maar geen ruwer woord te gebruiken, op het forum dat was ingesteld door NS nadat de nieuwe abo's waren ingevoerd. Maar zojuist kreeg ik een bericht waar ik verdraaid gelukkig van word. Ik copieer het bericht hier in zijn geheel:




Geachte heer Van Elven,
Wij hopen dat u naar tevredenheid gebruik maakt van uw NS-abonnement.
Vanaf 23 februari 2012 kunt u met uw abonnement ook reizen bij de andere treinvervoerders in Nederland. Uw abonnement is vanaf die datum namelijk geldig in treinen van Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia. Zo heeft u nog meer voordeel van uw abonnement.

Keuzedagen
Heeft u een Dal Voordeel of Altijd Voordeel abonnement met Keuzedagen? Dan zijn ook uw Keuzedagen vanaf 23 februari geldig bij alle andere treinvervoerders.

Vergeet niet in- en uit te checken
Om met uw abonnement te kunnen reizen bij NS en andere treinvervoerders, is het belangrijk dat u per vervoerder in- en uitcheckt, ook wanneer u overstapt van de ene naar de andere vervoerder. Het overstappen tussen treinvervoerders gaat als volgt:
  • Voor aanvang van uw reis checkt u in bij de vervoerder waarmee u als eerste gaat reizen.
  • Op het station waar u overstapt, checkt u eerst uit bij de vervoerder waarmee u uw reis begonnen bent. Daarna checkt u in bij de vervoerder waarmee u verder reist.
  • Aan het einde van uw reis checkt u uit bij de vervoerder waarmee u op uw bestemming bent aangekomen.
Heeft u nog vragen?
Wilt u meer weten over de geldigheid van uw abonnement en het reizen bij overige treinvervoerders? Opns.nl/abonnementen vindt u hierover meer informatie.

 
Namens Arriva, Connexxion, NS, Syntus en Veolia wensen wij u een prettige reis.



Geen opmerkingen: