01 februari 2023

Verbazingwekkend die moderne techniek

Dit beeld kent iedereen nog wel

Vandaag wordt stilgestaan bij de grote overstromingsramp van 70 jaar geleden, 1 februari 1953. Ik was dus bijna 5 jaar oud en weet mij van de storm niets te herinneren, maar wel van de omgewaaide reusachtige bomen in park Overvoorde, gelegen in de buurt van waar de familie destijds woonde in Den Haag. Vandaag waaide het ook wat al te stevig om gewoon maar in het bos te gaan wandelen. Je kunt zomaar een afgewaaide tak op je kop krijgen. Maar natuurlijk gebruikte ik mijn tijd goed door met mijn pas verkregen speeltje, het magisch Samsung horloge uit te proberen en vooral uit te zoeken wat je er allemaal mee kunt doen. Een uitvoerige toelichting maakt deel uit van de app die op de smartphone is geïnstalleerd.Het duizelde me gewoon wat er allemaal kan en ik hoop van harte dat me dat ook zal gaan lukken. Het vastleggen van gegevens rond het gezond leven is de ruggengraat van het systeem en dat spreekt mij bijzonder aan. Zelfs wat je eet en drinkt, je gewicht, vet en spiermassa kan in het systeem worden geregistreerd, hartslag wordt continu gemeten en geregistreerd; bloeddruk kan het apparaat aan de pols zelfs meten. Dat soort dingen vind ik geweldig. Jan en ik appten wat af. Dat je zelfs een Pilates programma kunt integreren in het gebruik van app en apparaatje vind ik magisch. Ben erg benieuwd hoe dat allemaal gaat.
's-Avonds was de wind zodanig afgenomen dat ik me weer in het bos waagde voor een wandeling. Natuurlijk ging ik even op het bankje bij het heideveldje zitten om wat met m'n magisch horloge en met de Samsung wearable app me te verdiepen in de werking van het geheel. Ik werd steeds enthousiaster en meldde dat via Whats-App aan broer Jan.
Nog even uitgebreid met Roos ge-videochat, wat kan er toch veel meer op het gebied van communicatie als je dat vergelijkt met 70 jaar geleden. Toen wisten de mensen elders in het land pas veel later wat er zich een vreselijke ramp had afgespeeld aan de Noordzee kust en met name in Zeeland en op de Zuid Hollandse eilanden. Nu bel en chat je met de andere kant van de wereld of het gewoon is. Die moderne techniek is verbazingwekkend.

Geen opmerkingen: