12 februari 2023

Een broodkapje met jong belegen kaas

 Dat was lang geleden dat ze hier bij mij op bezoek wasgeweest, dochter Arja. Zo helemaal zonder de kinderen, lekker rustig voor haar kwam ze bij haar oude vader op bezoek, ik had me er erg op verheugd en wilde haar een beetje verwennen en dat betekent bij mij lekkere dingen in huis halen. Zo had ik bijde banketbakker een pakje met allerhande koekjes ingeslagen, donderdag een rozijnenbrood gebakken, op de markt twee pistoletjes gekocht en een stuk jong belegen kaas, want dat wilde ze wel, pistoletje met jong belegen kaas; ik wist niet eens wat een pistoletje was har har. Soep gekookt, kortom te veel, maar Roos zou zondagavond ook komen, dus dat komt allemaal wel terecht.
Tegen een uur of twaalf kwam ze aangetuft met de auto en al snel zaten we aan de koffie. De koekjes liet ze zich goed smaken en babbelen kunnen we allebei. We spraken uiteraard over de kinderen en over vroeger toen we nog op de Hoflaan woonden met het hele gezin. Ik genoot er echt van om zo in de rust van de flat met dochter te praten zonder de voortdurende aandacht vragende kinderen eromheen. Is vooral voor haar rustig natuurlijk.
Intussen maakte ik sinaasappelsap, een plak krentenbrood en vooral koffie.Ik nam zelf maar een pistoletje want ik eet nooit wit brood. Arja wilde wel het kapje van het vers gebakken brood met kaas. Uiteindelijk ging ze weer terug naar den Haag met een en ander voor de kids als kippenvleugeltjes en wat leesvoer. Ben benieuwd wat ze er van vinden.
"s-Avonds kwam Roos die op bezoek was geweest bij onze bejaarde vrienden in Zeist. Tjeerd is weer helemaal opgeknapt nadat hij met alle medicatie uit zichzelf is gestopt. Dat is al het vierde geval dat ik heb meegemaakt waarbij het stoppen met medicatie de beste remedie vormt om weer bij de wereld te komen.



Geen opmerkingen: