25 februari 2023

Een oud familiegraf

 


Toen ik 15 jaar geleden in deze flat ging wonen maakte ik voor het eerst kennis met iemand die de zelfde achternaam had en niet van mijn eigen familie was. Zij woonde eveneens in deze flat maar vertrok vrij snel naar elders. Later vernam ik dat er in Groenekan op het kerkhof een familiegraf was van de familie van Elven en nog later ben ik eens op dat kerkhof gaan rondkijken en vond ik inderdaad dat familiegraf. 
Sinds de afgelopen weken maak ik rondwandelingen vanuit huis en kom ik regelmatig langs de genoemde begraafplaats en u begrijpt al dat ik opnieuw naar dat familiegraf ben gegaan en dat ik er deze keer een foto van heb gemaakt die deze blog siert.
Nu heb ik ook een heel overzicht van mijn voorouders en heb onderzocht of ik een lijn kon vinden bij mijn voorouders van Elven die in de regio Utrecht hebben gewoond. Oorspronkelijk komt de familie overigens wel uit de regio, Nijkerk was generaties lang de domicilie van mijn voorouders en dat is natuurlijk wel in de buurt. 
Maar helaas, u ziet dat de oudste hier genoemde leden van de oude familie geboren zijn in de jaren 1890 en daar kan ik geen sporen van vinden. Wel weet ik dat er in de generatie van mijn overgrootvader en Cornelis voorkwam, ome Kees zo wist mijn moeder en ik vermoed dat die de voorvader van deze familie zou kunnen zijn gezien de naam Cornelia die hier op de steen staat. Ook een Hendrika, een familienaam gezien de naam Hendrik van mijn overgrootvader. Leuk hoor zo'n oude steen en zo'n oude herinnering. En wat zijn ze allen op Cornelia na ontzettend oud geworden! Net als mijn voorvaderen.

Geen opmerkingen: