14 februari 2023

Lokaal ingeslagen

 Vandaag heb ik weer lekker van het land ingeslagen. Eerst naar het winkeltje van Oostbroek om 4 kilo runder gehakt van Wildernisvlees op te halen. Dat is vlees van koeien die in natuurgebieden hebben geleefd tot hun tijd gekomen was. Die beesten hebben een goed leven gehad, vergelijkbaar met in het wild levende dieren als haas en ree en het komt uit de buurt. Daarna heb ik een bezoek gebracht aan zuivelboerderij Boom en Bosch en daar melk, yoghurt, boter en kwark gehaald. Ik kan weer vooruit voorlopig. Thuis gekomen een rozijnen-noten brood gebakken met spijs erin. Dat proces heb ik inmiddels goed in de vingers, lekker op smaak gebracht met vers geraspte citroenschil, kaneel en fijngemalen laos, een soort gemberpoeder uit de Indonesische keuken. Spijs aanmaken met een beetje eigeel, leuke klus hoor! Kan het iedereen aanraden om zelf brood te bakken en zeker krentenbrood!

Geen opmerkingen: