02 februari 2023

Uitgedaagd door m'n broer

 

Mijn favoriete paadje

Eigenlijk had ik voor vandaag gepland om van Garderen naar Ermelo te gaan wandelen, een wandeling van 15 km, zo'n beetje m'n max om het aangenaam te doen zijn. Echter, het regende toen ik vanmorgen zat te ontbijten, niet erg, maar toch geen reden om er op uit te gaan. Maar een blik op Weeronline met z'n buienradar gaf voor de omgeving van de Bilt eigenlijk best een redelijke voorspelling; tot de middag zou het wel droog blijven. Inmiddels was de regen hier rondom de flat gestopt, dus vort met de geit, dan maar een uitgebreid rondje vanuit huis. Inderdaad, uitgebreid vanwege de "uitdaging" die broer Jan ons heeft opgelegd om de 20 km op een dag te gaan halen. Ik heb zo'n gevoel dat dit voor mij iets te veel gevraagd is, maar vooruit.
Het begon al goed, bij het oversteken van de weg hier direct naast de flat stopte een auto heel vriendelijk voor mij, een Tesla nog wel en onderweg door het Houdringhe bos ook een paar vriendelijke mensen. Ik had een wandeling gepland zonder die vaardigheid van Roos om een track te construeren zodat je niet alleen gegidst door "Truus" de wandeling kunt lopen, maar ook vrij precies weet hoeveel kilometer die zal belopen. Ik deed het op grond van de kaart en mijn gevoel. Langs het golfveld voerde mijn voorgenomen wandeling en dan richting Den Dolder via de manege en de Lassuslaan, en vervolgens via de Ridderoordsche bossen langs zuivelboerderij Boom en Bosch en de "Werkplaats", de Kees Boekeschool naar het station en daar onder het spoor en via het dorp door winkelcentrum de Kwinkelier en terug door het Houdringhe bos. Onderweg had ik bij 10 km even gerust en water gedronken. Niet echt op m'n tandvlees, maar best behoorlijk moe kwam ik weer thuis op de flat en appte uitvoerig met broer Jan over de onverwachte 18 km die ik uit mijn kuiten had geperst. Door die afspraak met hem voel ik me onwaarschijnlijk gestimuleerd; daar verbaas ik me echt over, maar het is niet anders. Dus die twintig die Jan ons heeft opgelegd ga ik ook vast wel halen, daarbij geholpen door die prachtige Samsung app met het magisch horloge dat ik van Jan heb gekregen. Ook via deze blog daarvoor hartelijk dank broer! 
Trouwens een goede beslissing om in de buurt te gaan wandelen want rond 14.00 uur begon het eerst te miezeren maar allengs echt te regenen zoals Weeronline en KNMI ook voorspeld hadden terwijl ik toen al hoog en breed thuis thee zat te drinken. 

2 opmerkingen:

11Solutions zei

Fijn dat je zo blij met het horloge bent. Ik ga ook best goed niet zoveel als jij maar zIt toch dagelijks dik boven de 10.000 stappen zelfs als ik al smorgens gesport heb.

11Science zei

Ik heb gemerkt dat ik meer moet eten om de gewenste kilometers af te kunnen leggen. Door onze uitdaging loop ik echt iedere dag minstens een tien kilometer track, maar het lijkt wel of ik daar in toenemende mate vermoeid door raak. Ik zal eens kijken of een fors ontbijt daar een remedie voor vormt. Goed dat we elkaar stimuleren.