14 juni 2022

Vroeg op

 Roos is bepaald een langslaper maar moest vanmorgen wel bijtijds opstaan vanwege haar bezoek aan de fysiotherapie praktijk om 8.00 uur. We hadden de wekker op 6.45 gezet, maar die had ik niet nodig om wakker te worden. Zo tegen half zes stond ik voorzichtig op en zette thee en maakte een boterhammetje voor haar klaar; ik maakte haar rustig wakker en zij verorberde het ontbijt in alle rust. Helaas kon ze niet met de bus in de buurt van de praktijk komen dus moest ze wel met de fiets. Ik wilde haar fiets vast klaar zetten zodat ze niet in de schuur hoefde te wroeten tussen alle rotzooi en mijn vooraan staande fiets, maar ik merkte dat de banden van haar fiets nogal zacht waren: "dan maar op mijn fiets", bedacht ik mij en zette mijn eigen fiets buiten neer. Ik kon net zo goed met de bus naar Utrecht CS gaan; ik had vandaag met Mariska in Heesch afgesproken om samen een wandeling te gaan maken voordat de kinderen om 14.00 uur uit school zouden komen.
Roos vertrok op mijn fiets naar de fysiotherapeut en ik bereidde mijn dag voor. Op de bushalte aangekomen bleek dat buus 77 van 8.43 naar Utrecht CS niet zou rijden wegens werkzaamheden aan de wegen. Wat dan? Met de fiets naar station Bilthoven was geen optie want Roos had mijn fiets; naar de volgende, aangegeven halte was te ver weg. Dan maar naar tunneltje de Bilt, tegenwoordig bushalte KNMI geheten. Door fenomenaal goede aansluitingen was ik precies op de afgesproken tijd, 10.15 in Heesch en zat ik even later gezellig bij Mariska en Gideon aan de koffie. En we hadden weer heel wat bij te praten! Uiteindelijk gingen we aan de wandel; het liep wat hilarisch; had Roos al een track uitgestippeld, daar had Mariska een heel ander voorstel en reden we op haar Tom tom naar een bepaald ven (dacht ze). Bleek in dit geval naar een benzinestation te leiden. Van daaruit kon je dat ven helemaal niet bereiken zodat we uit arren moede maar terug naar Heesch reden en aldaar in de Maashorst aan de wandel gingen. Werd uiteindelijk toch nog 5 kilometer waarbij het mij opviel dat ze er een heel stevig tempo inzette; aanzienlijk sneller dan ik normaliter wandel?!
Weer terug in Heesch haalden we de dametjes, Lieva en Guusje van school; ze vonden het duidelijk leuk dat ze "opa Pluimstaart" weer zagen en Guusje sprong in m'n armen; dat red ik met de 2 jaar oudere Lieva niet meer. Beiden namen een vriendinnetje mee naar huis zodat het een tuin vol was in dit prachtige weer; gezellig dus. Het waterbadje werd gevuld en een gespetter totdat ze het koud kregen en het zat werden. 
Gideon had mij met nadruk gevraagd of ik kwam eten en Mariska had een lekkere bami gemaakt die we eveneens in de tuin verduisterden. Smaakte heerlijk. We spraken nog over wat er zoal speelt totdat Gideon me naar station Oss bracht en ik in alle tevredenheid terug denkend aan deze gezellige dag weer terug was in Bilthoven. Met een wandeling door mijn vertrouwde bos eindigde deze dag in de afronding met enkele odes uit het boek "Odes" van David van Reybrouck; een schrijver die van vele markten thuis blijkt te zijn. 

Geen opmerkingen: