13 juni 2022

Men4age

 Enkele weken geleden had ik mij beschikbaar verklaard voor deelname aan een studie naar de werkzaamheid van bacteriële meningitis vaccins bij ouderen, d.w.z. lieden van 65 - 85 jaar. Voor vandaag was de eerste sessie gepland; ik moest mij om 10 uur melden bij Medibilt, het gebouw van een groepspraktijk van huisartsen, waar kennelijk ook andere collectieve medische activiteiten kunnen plaatsvinden. 
Het hele project gaat onder de vleugel van het RIVM en is administratief uitstekend voor elkaar. Ik meldde mij iets voor tijd en werd uiterst vriendelijk ontvangen en kreeg wat materialen uitgereikt. In een andere ruimte was een verpleegkundige die een vragenlijst omtrent mijn medische status met mij doornam en uiteindelijk een samen getekend contract waarin de deelname officieel werd gemaakt. Een meting van de kracht in mijn handen maakte deel uit van de "keuring". Daarna volgde bloedafname, speeksel collectie en uiteindelijk natuurlijk de vaccinatie zelf. En daar kon ik weer gaan. 
De codenaam van de studie: "men4age" deed mij aanvankelijk denken dat slechts mannen deel zouden nemen hoewel de bijbehorende brief sprak van mannen en vrouwen; na enig nadenken realiseerde ik mij dat "men" natuurlijk sloeg op meningitis.
Roos was gezellig thuis en we dronken koffie. Gelukkig had ze een afspraak kunnen maken bij de fysiotherapie maatschap; helaas niet bij de manueel therapeut zoals ze had gehoopt, maar wel morgenochtend als eerste om 8.00 uur; dat wordt op tijd naar bed vanavond!

Geen opmerkingen: