08 juni 2022

Toch nog gewandeld

 Vandaag kwam m'n oude schoolvriend Peter C. bij me op bezoek. Hadden we aanvankelijk afgesproken dat ik bij hem langs zou komen, daar vroeg hij of ik ik me er ook in kon vinden als hij bij mij op de flat kwam; we zouden het bezoek combineren met een wandeling en daar leent de Bilt zich wat meer voor. Dus een makkie voor mij; ik hoefde niet te reizen; Peter daarentegen had vooral op de terugweg behoorlijke file oponthoud en kwam puur laat pas weer thuis in Spaarndam. 
Hij arriveerde rond koffietijd en tal van onderwerpen passeerden weer de haag onzer tanden; we kennen elkaar uit de tijd van de opkomst van de Beatles en de Rolling Stones; dankzij Peter heb ik de "binnenkomst"van de Beatles op 192, goed idee, oftewel "radio Veronica" mogen ervaren. De volgende dag vertelde ik dat er een stel schreeuwlelijkerds waren binnen gekomen op 80 met iets als yeah, jeah, jeah en inderdaad dat waren die Beatles met "She loves you". Grappig dat deze gebeurtenis al zo ver in ons verleden ligt. Peter gaat binnenkort zelfs naar een concert van de Rolling Stones, die ouwe van dagen band die nog steeds optreedt. Ik haalde mijn schoolagenda van 1964 tevoorschijn en toonde de foto van de toenmalige bezetting van de Stones. Ook ik ben eind 70-er jaren een keer naar een concert van deze mannen geweest in den Haag. En natuurlijk over onze kinderen en kleinkinderen; dat krijg je op onze leeftijd. 
Ik had het al gehoord; Peter merkte op dat het inmiddels geen wandelweer bleek te zijn; het regende behoorlijk inderdaad. Niet veel later ging hij er weer vandoor; we hadden weer meer dan drie uur lang bijgekletst; heerlijk vind ik dat. Vanaf het balkon, in de regen zwaaide ik hem nog uit.
Enige tijd later stopte de regen en trok ik de wandelschoenen aan en heb nog lekker gewandeld; voor de zekerheid had ik wel de plu bij me gestoken maar bleek niet nodig te zijn.

Geen opmerkingen: