18 juni 2022

Feest in Waalre

 

In witte broek vooraan staat het feestvarken, Sander

Vandaag groot feest in Waalre; Sander, de stiefzoon van Roos vierde zijn 51e verjaardag op grootse wijze omdat hij zijn 50e verjaardag, vorig jaar vanwege de Corona hysterie niet mocht en kon vieren. Roos heeft Sander in zijn kleuterjaren leren kennen en sinds enkele jaren geleden is het contact opnieuw tot stand gebracht mede dankzij zijn lieve echtgenote Anita.


In een enorme enveloppe ontvingen we weken geleden de uitnodiging met daarin de aankondiging en dat het feest vanaf 16.00 uur zou plaats vinden. Wij dachten daarom dat we niet eerder dan 17 uur daar zouden moeten zijn omdat het dan lekker op gang zou zijn en de eerste gasten hun tijd met de jarige hadden kunnen doorbrengen. Douwe, zoon van Roos en dus de halfbroer van Sander bood nog aan dat ik met hem en zijn Ana mee zou rijden in de Tesla, maar ik wilde liever samen met Roos ten tonele verschijnen en zo ontmoette ik haar in den Bosch en gingen we samen richting Waalre. Een vlotte busverbinding bracht ons ter plekke. De halte was gelukkig niet zo ver van het "paleis" van Sander en Anita; Sander heeft verdraaid goed "geboerd" en heeft daar een enorm huis met een tuin als een klein bos, en een inrichting die mij aan Hollywood doet denken.
De sneltekenaar aan het werk

Het feest vond plaats in de tuin en van afstand konden wij reeds de obligate dreun van "muziek" vernemen. We werden vrolijk door het echtpaar ontvangen en namen deel aan het feest. Het had meer weg van een culinair gebeuren in de open lucht; kennelijk is de culinaire keuken een belangrijk element voor het echtpaar want bij een vorige gelegenheid hebben we met Sanders' "extended family" bij een twee-sterrenrestaurant gedineerd. En hetgeen hier werd geboden deed mij daar ook sterk aan denken, mijn wat overgevoelige oren ten spijt; ik kan me gewoon niet concentreren met zo'n harde dreun als achtergrond en moest dan ook echt even een half uur acclimatiseren voordat ik, afgezien van mijn tong ook met de oren kon genieten; pas toen kon ik mij op een gesprek concentreren. De ogen kwamen niets te kort want de entourage was voortreffelijk; een party tent met gezellige stoelen en tafeltjes; een lange tafel om als dat nodig was met mes en vork te eten en verder ronde tafeltjes om staande aan te drinken en met elkaar van gedachten te wisselen. Natuurlijk heel genoeglijk bijgepraat met Sander en Anita en vooral ook met Ana, de nieuwbakken schoondochter en partner van Douwe. Ook met een neef van Sander die sprekend leek op Jasper, ook een halfbroer van Sander, maar niet van Douwe; rara wat een gecompliceerd familie gebeuren is hier aan de orde.

En blokken voor de allerkleinste

Het ene na het andere lekkers werd door een bijzonder professionele organisatie toebereid en opgediend; lekkere drankjes completeerden het geheel. Sander liep duidelijk te glimmen van plezier met al deze intimi om zich heen. Voor ieder wat wils; ook voor de jongeren en zelfs voor de zeer kleintjes was voorzien in dingen als een opblaasbare schietschijf resp. houten blokken, een sneltekenaar annex goochelaar en niet te vergeten de muziek. Het  bos vormde een fraaie achtergrond voor het feestelijk gebeuren. 
Hoewel we gepland hadden om met de trein terug naar Wijhe te gaan konden we gelukkig de planning veranderen; het feest en de gezelligheid noopten ons om veel langer te blijven dan OV ons faciliteerde. De Tesla van Douwe bracht ons voor de deur van de flat in de Bilt zodat we uiteindelijk op tijd en lichtelijk uitgevloerd, maar vooral ook dankbaar in slaap konden vallen.

Geen opmerkingen: