24 juni 2022

Op naar Vlodrop

 

Prachtig meertje in Duitse deel

We zouden elkaar ontmoeten in den Bosch. Natuurlijk was ik veel eerder en Roos suggereerde al dat ik door zou rijden naar Roermond. Natuurlijk deed ik dat niet maar ging er in den Bosch even uit en kocht een tweetal van die enorme Bossche bollen bij Jan de Groot. Niet te geloven, alsof je ze voor niets krijgt staat er altijd een rij wachtenden om dat lekkers aldaar in te slaan. Razendsnel afrekenen met een machinale terugbetaler voor contant geld en natuurlijk een bankpasreader. Ik nam er twee mee de trein in en daar kwam mijn Roosje al aangelopen. Gelukkig had ze een gebaksvorkje bij zich; ze had er vast stiekem op gerekend dat er wel een bolletje gesnaaid zou worden in den Bosch. We gingen de twee lekkernijen te lijf alsof het aangenomen werk was en voor Eindhoven waren ze al ingetreden. Dat was een goed begin van een paar dagen bridgen met Dekker. Deze keer in Vlodrop, een nieuwe locatie voor ons. We waren nieuwsgierig naar de omgeving; van de Meinweg wist ik dat het een fraai natuurgebied zou zij, maar ik was er niet eerder echt geweest; een keer kort weet ik nog en dat had geen indruk gemaakt. 
Die malle Roos had het eerst niet durven voorstellen, maar op de bushalte kwam het hoge woord eruit; volgende week was er een "last minute" van Dekker in Valkenburg. "Ja natuurlijk, doen!", was mijn enthousiast antwoord en stante pede belde ze naar de haar inmiddels bekende "Peter" van de bridgefirma Dekker en het was geregeld; volgende week weer naar Valkenburg har har.
We namen bus 64 richting Vlodrop en stapten eerder uit voor een wandeling van zo'n 8 km. Daarbij zag ik voor het eerst de beroemde "IJzeren Rijn", het oude goederenspoorlijntje van Antwerpen naar het Ruhrgebiet. We waren niet erg onder de indruk van het gebied. Dat zou de komende dagen overigens wel veranderen hoor. Vooral in het Duitse deel van de Meinweg zijn bijzonder fraaie waterpartijen en het beekje dat de grens vormt tussen NL en Duitsland alhier is wonderschoon.
Het hotel overtrof onze verwachtingen; prachtige kamer en goed ingericht. Prima bediening en ontvangst. Zou ons zeer goed bevallen.

Geen opmerkingen: