09 juni 2022

De hele misjpoge

 

Kleine Joris tussen 2 opa's

Lekker uitgeslapen stond ik al om half zeven naast m'n bed en ging ik om 8 uur voor een frisse wandeling op weg naar het station. Vandaag werd een hele familiedag; allereerst belde Hugo mij vanuit zijn vakantieadres in Italië over iest datik voor hem moest doen. Ik ging op weg naar Rhoon waar ik op bezoek zou gaan bij de ouders van Jessica alwaar zij zou zijn met (klein)zoon Joris. Terwijl ik nog in de metro naar Rhoon zat belde dochter Arja, "zomaar pap, om te horen hoe het met je gaat", bijna ontroerend zoals mijn kinderschare zich langzamerhand begint te realiseren dat ik een ouwe breekbare en vooral sterfelijke vent begin te worden. Ik moest de metro verlaten en het gesprek afbreken; komt wel weer. Ik repte mij naar de afgesproken plek en werd open gedaan door Jessica met de nieuwsgierige Joris die wel direct doorhad dat er nu 2 opa's waren; hij raakte er niet over uit gekakeld.
Opa Eef, kijk eens wat ik kan

We gingen genoeglijk in de tuin koffie drinken. Bea en Kees kennen Roos en mij slechts van een enkel gezamenlijk kennismakingsetentje en van de bruiloft van Peter en Jessica.
Na een uurtjes kreeg ik een rondleiding in het professionele atelier van Bea en Kees; zij zijn beiden handige knutselaars met hun hobbies; heel precies gemaakt grafeer werk op glas en met dun metaal in elkaar gezette voorwerpen. Ik nam afscheid en nam metro en trein terug naar Gouda, op bezoek bij Joke en de kids. Was gezellig, maar buitengewoon vermoeiend; zo'n hele dag: "opa Eef", put uit ha ha. Joke wist mij met haar kookkunst weer te verleiden en het was weer heerlijk! Mijn OV-engel hielp weer geweldig; de bus richting Gouda CS kwam er aan en ik was binnen het uur in Bilthoven station. Weer een opfrissende wandeling naar de flat en dat was het voor vandaag.

Geen opmerkingen: