09 november 2021

November music

Voor vandaag hadden we een bezoek aan den Bosch; eerst bij oude vrienden, Anja en Frans een hapje eten en daarna met z'n drietjes naar November music waar een uitvoering van Parallax van de jonge componist Jan-Peter de Graaff uitgevoerd zou worden. We hoefden dus niet zo vroeg te vertrekken; we hadden de trein van 16.00 uur uit Wijhe gepland. Dus kon ik nog een stevige wandeling maken; werd van Heino naar Wijhe; had ik een tijd niet gelopen, maar kwam nu prima uit. Uiteindelijk ging ik pas met de trein van 10.00 maar stond al om 10.30 uur in Heino, waar gelukkig een herentoilet achter het station was, hetgeen goed uitkwam omdat er in de trein geen toilet was.
Die wandeling heb ik al vaak gemaakt, maar was toch best leuk om weer te doen. Om 14.00 uur was ik weer bij Roos. Zij had alles al ingepakt voor de rit naar den Bosch. Maar eerst moest ze nog naar het stadhuis, annex prikstation voor de griepprik plus pneumococcenprik. Het is wat met al die micro-organismen die ons te lijf willen gaan.
Om 16.00 uur richting den Bosch, waar we om 17.40 aankwamen en na dik een half uur, op geleide van Komoot stonden we bij onze vrienden voor de deur. Na een kopje thee gingen we aan tafel en aten we heerlijk. Frans bracht ons naar de plaats waar het concert plaats zou vinden. Met QR code waren we snel veilig binnen en zochten we onbescheiden een plaats op de voorste rij. De uitvoering van het concert was buitengewoon verrassend; uiterst ingewikkelde muzikale lijnen, verrassende zangtechnische hoogstandjes van de sopraan die de ingewikkelde partituur en de grote hoeveelheid tekst weergaloos en spatzuiver zong. Volgens Roos haalde zij zelfs een keer met groot volume de hoge C. Ik was behoorlijk onder de indruk van het hele muzikale gezelschap en vooral ook van de compositorische prestatie die Jan-Peter had neergezet. Hij had het stuk geschreven als opdracht van November Music. Na afloop konden we Jan-Peter zelfs nog even aanspreken en vooral complimenteren. Was een groot plezier geweest.
Daarna weer naar huis; met z'n drietjes liepen we naar het station alwaar we afscheid namen van Anja. We hadden vlot de trein maar kwamen al met al pas over twaalven aan op de flat. Ik was behoorlijk uitgewoond, maar Roos nam nog een glaasje en ik een kopje thee. Daarna was het slaaptechnisch snel op orde. 

Geen opmerkingen: